Владимир Цеков е съдия на десетилетието


Владимир Цеков е съдия на десетилетието
(сн. BGbasket.com)
11-11-2019 21:28 | Мария Маринова

Председателят на Съдийската комисия Владимир Цеков бе избран за най-добър български рефер за изминалото десетилетие. Това бе обявено днес на тържеството по случай 100-годишнината на баскетбола в страната ни. В момента той се възстановява след тежък инцидент с мотор през лятото.

 

Владимир Цеков е роден в София през юли 1969 г. Завършва висше образование в Националната спортна академия (НСА) - специалности: „Треньор по баскетбол“ и „Учител по физическо възпитание и спорт“. Като юноша се състезава за Левски Спартак и в националните отбори на България за кадети и юноши.

 

Продължава кариерата си в мъжките селекции на Академик Пловдив, Септември София, Академик София и НСА. През 1992 г. завършва обучителен курс и придобива съдийска правоспособност.  Изпита за рефер на ФИБА защитава успешно през 2001 г.

 

Като международен съдия ръководи срещи на множество европейски първенства за подрастващи. Участва като рефер на eвропейско първенство за мъже през 2005 г. в Сърбия, на eвропейското първенство за жени – 2007 г. в Италия свири четвъртфинал. На Средиземноморските игри – 2013 г. в Турция е в съдийската тройка на финалния мач. Участва и в турнира за купата на шампионите на страните от Персийския залив. 

 

Назначаван е за рефер в много европейски клубни турнири, свири срещи от финалната четворка за Балканската лига. Години наред ръководи финалите срещи в националните първенства за мъже и жени на България, както и за купата на страната.

 


Всеки, който желае да дари средства, може да го направи на банкова сметка в лева.

IBAN: BG74 UNCR 7000 1523 6319 61

BIC (SWIFT) код на Уникредит Булбанк: UNCRBGSF

Титуляр: Владимир Цеков

PayPal: vlado.tsekov@abv.bg

За повече информация: milabg1001@gmail.com, Мила Георгиева, с която Владимир живее.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: 100 години баскетбол, Владимир Цеков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи