Академик София издържа само четвърт час срещу Левски Лукойл


Академик София издържа само четвърт час срещу Левски Лукойл
(Снимка: НБЛ)
08-11-2019 19:48 | BGbasket.com

Левски Лукойл постигна очакван успех при гостуването си на Академик София с 94:77.


Академик във втори мач бе без най-опитните си играчи Николай Грозев и Николай Николов. Въпреки това момчетата на Георги Давидов излязоха смело срещу по-класния си опонент и в първата четвърт по нищо не им отстъпваха.


В началните 10 минути имаше 8 смени на водачеството, като никой не успя да вземе по-сериозна преднина, а Академик водеше с 24:23 след тях.


Силен период за Левски след средата на втората част вдигна разликата в полза на гостите, а за първи път стана тя двуцифрена 3 минути преди почивката при 33:43. Първото полувреме приключи при 41:49, с 15 точки на Райън Райт.


6-0 за старт на второто полувреме вече даде по-голям тласък на Левски и в средата на третия период разликата скочи сериозно. "Сините" нанизаха 19 точки за 5 минути и поведоха с толкова, което приключи интригата.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА


В последната част нещата вече бяха ясни, като Академик остана и без основния си гард Лъчезар Димитров заради пет лични нарушения, четири от тях още през първото полувреме.


По 17 точки за успеха вкараха Йордан Минчев, който взе и 10 борби, Райън Райт и Куан Чийтъм. С двуцифрен актив приключиха и Чавдар Костов, Асен Великов и Брандън Йънг.


По 16 за Академик отбелязаха Александър Милов и Цветомир Чернокожев. Първи точки в НБЛ вкара Крис Околи, който за 13 минути приключи с 2 точки и 5 борби, а направи и чадър.

 

И двата отбора направиха много асистенции, и но и много грешки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК СОФИЯ - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ, Академик София, Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи