Черно море зарадва Варна с нов успех в НБЛ, поредна загуба за Спартак


07-11-2019 20:49 | BGbasket.com

Черно море Тича постигна победа №2 за сезона след 88:81 срещу Спартак Плевен.


Пред своя публика в ДКС решаваща за успеха в един иначе сравнително равностоен мач се оказа третата четвърт, където варненци взеха превес, а съперникът не предложи достатъчно аргументи за обрат. За Спартак поражението бе четвърто поред, като плевенчани са само с един успех дотук.


След като не играха срещу Ямбол, за Спартак се завърнаха Герасим Николов и Денислав Вутев. За Черно море мача изнесоха отново опитните баскетболисти на Галин Стоянов.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Първата четвърт премина в страхотно надвкарване, като и двата отбора имаха отлична успеваемост. След дузина смени на водачеството и без никой да поведе с повече от 3 точки, след 10 минути резултатът бе равен - 24:24.


Пламен Алексиев се появи в игра в края на първата част, но още в началото на втората напусна накуцвайки терена и повече не влезе.


И втората четвърт продължи по същия сценарий, без никой да успее да наложи волята си и на почивката Черно море имаше аванс от 45:43.


Варненци обаче стартираха ударно второто полувреме и изиграха страхотна трета четвърт, в която бавно и методично увеличиха преднината си, докато тя стигна 10 точки 2 минути преди края на частта.


Черно море с прекрасен процент на стрелба задържа до 66:58 преди финалния период, докато успеваемостта на Спартак падна значително, като гостите имаха и някои нерезонни стрелби, за да се озоват догонващи.


В последната част Спартак се опитваше да навакса, но разликата не падна под 5, а бързо в тези моменти домакините си връщаха аванса и не се видя реален шанс за успех.


Джими Гавин завърши с 26 точки и 10 асистенции, а всички титуляри записаха двуцифрен актив. Симеон Илиев приключи с дабъл-дабъл от 16 точки и 11 борби. От младите играчи на "моряците" игра само Мартин Стефанов, вкарал 7 точки.


Николай Маринов и Димитър Маринчешки бяха топреализаторите за Спартак - първият с 23 точки и 7 асистенции, а Маринчешки с 22 точки и 8 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи