Левски Лукойл ще гостува без треньора си в Правец след наказанията на ДАС


Левски Лукойл ще гостува без треньора си в Правец след наказанията на ДАС
(сн. НБЛ)
04-11-2019 19:12 | BGbasket.com

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов няма да може да води отбора си в гостуването на Академик в Правец тази седмица.

 

Освен лишаване от длъжностни права за една среща, той бе глобен и с 1000 лева, заради "отправени неприлични жестове към зрителите в среща № 17 между БК „Спартак Плевен“ и БК „Левски-Лукойл“, проведена на 26.10.2019г.".

 

Наказан за същия инцидент е и клубът Спартак Плевен, заради "непристойни скандирания на публиката по адрес на старши-треньора на БК „Левски Лукойл“ – Константин Папазов."

 

Това реши на свое заседание днес Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) към Националната баскетболна лига (НБЛ), повече от седмица след двубоя.

 

ДАС разгледа доклада на дежурния представител Красимир Стойнов и въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованото лице възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

 

1. Налага на старши-треньора на БК „Левски-Лукойл“ - Константин Стефанов Папазов, глоба в размер на 1000 (хиляда) лева, както и принудителна мярка - лишаване от длъжностни права за една среща на основание чл.35, т.4 от ДАП на НБЛ, за отправени неприлични жестове към зрителите в среща № 17 между БК „Спартак Плевен“ и БК „Левски-Лукойл“, проведена на 26.10.2019г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, старши-треньорът на БК „Левски-Лукойл“ - Константин Стефанов Папазов е отправил неприлични жестове към зрителите на срещата, което се наказва на основание чл.35, т.4 от ДАП на НБЛ. Размерът на предвиденото наказание е абсолютно определен в ДАП и не подлежи на конкретизация.

 

Въз основа на доклада на Красимир Стойнов - дежурен представител на БФБаскетбол, а същия мач, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованото лице възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

 

1. Налага на БК „Спартак Плевен“ имуществена санкция в размер на 1000 (хиляда) лева на основание чл.37, т.2 от ДАП на НБЛ, за непристойни скандирания на публиката по адрес на старши-треньора на БК „Левски Лукойл“ – Константин Папазов в среща № 17 между БК „Спартак Плевен“ и БК „Левски-Лукойл“, проведена на 26.10.2019 г.

 

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на два пъти е имало непристойни скандирания от публиката по адрес на старши-треньора на БК „Левски Лукойл“ – по време на втората част при оставащо време 06:30 мин. и по време на четвъртата част при оставащо време 07:35 мин. ДАС счита последното за нарушаване на установения ред за протичане на срещата. Размерът на предвиденото наказание по чл.37, т.2 е определен в размер до 5000 лева, но тъй като нарушението е първо за сезона санкцията е в по-малък размер от максимално допустимия.

 

1. Налага на БК „Спартак Плевен“ имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди в среща № 17 между БК „Спартак Плевен“ и БК „Левски-Лукойл“, проведена на 26.10.2019 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, уредът за измерване на 24 секунди не е отчитал десети от секундата последните 5 секунди на измервания период, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. С решение от 21.10.2019г., ДАС отправи указание до БК „Спартак Плевен“ да бъдат отстранени нередовностите на измервателните уреди до следващата среща на клуба. С оглед фактите, изложени в доклада на дежурния представител, указанията на ДАС не са изпълнени. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид направеното предупреждение в предходно решение на ДАС и това че нередовностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.

 

За технически нарушения на мача Черно море Тича - Ямбол, проведена на 29.10.2019 г. ДАП на НБЛ наложи и глоби от по 100 лева на Галин Стоянов, Симеон Илиев и Стилиян Иванов.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи