Левски взе вечното дерби при юношите


Левски взе вечното дерби при юношите
(Снимка: BGbasket.com)
29-10-2019 11:04 | Мария Мицова

Левски се наложи със 78:75 над ЦСКА в голямо дерби при юношите U19 в Елитна група - Запад.


Ден след страхотния си успех в А група - мъже, ЦСКА не бе далеч от това да обърне и вечния съперник, но Левски показа характер и удържа до края.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА


Силното начало за "сините" бе това, което им донесе успеха, като те взеха рано инициативата. На почивката Левски водеше с 10, но ЦСКА изигра вдъхновена трета четвърт, за да възстанови и да търси победата. В последния период нещата вървяха много завързано, като успехът можеше да отиде и в двете посоки. За "сините" обаче в тези моменти се нагърбиха с отговорността най-опитните им състезатели Виктор Германов и Слав Георгиев и в крайна сметка подпечатаха победата.

 

Германов вкара 27, 18 добави Слав Георгиев, 10 точки и важни изяви имаше и Севар Главчовски. За ЦСКА Емилиян Грудов завърши с 27, Георги Шаламанов с 16, а Димитър Генов с 15.


Преди това Ахил не се даде лесно на БУБА и шампионите се наложиха със 68:57. Константин Тошков завърши с 24 точки за успеха, а Ахил пропусна 14 от 32 изпълнени наказателни удара.


Добър мач се получи и между Шампион 2006 и Рилски спортист, като самоковци имаха страхотен ден за крайната си победа със 105:89. Двубоят бе много оспорван, макар Шампион да бе догонващ в резултата. В края на третата и началото на четвъртата част символичните домакини си върнаха надеждите за обрат, но поредица от тройки спря устрема им. И двата състава разчитаха предимно на нападението си, като това на Рилски бе по-ефективно.

 

Васил Попов наниза 35 (5 тройки), а Боян Илиев - 21. За Шампион Алън Куршумов вкара 29, Стоян Кайнаров 24 и Мартин Тодоров 18. Капитанът на тима Константин Паисиев обаче бе ограничен във времето си на терена с бързи лични нарушения.

 


Академик София се справи със Спортни таланти и взе успеха с 88:74. Колебанията в играта на тима от Правец идваха основно от отпускане и загуба на концентрация, но гостите като цяло доминираха.


Динко Христов завърши с 31 за победата, Дамян Минков добави 24, а завърналият се след контузия Николай Иванов 15. За Спортни таланти Томислав Минков реализира 29.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Нервите на всички треньори в този втори кръг бяха опъвани сериозно от отсъжданията по време на двубоите, като се стигна до няколко гневни изблици, както и до доста недоволство и в играчите.

 

С по две победи след първите срещи са БУБА и Академик София.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕЛИТНА ГРУПА ЗА ЮНОШИ U19 - ЗАПАД, СЕЗОН 2019-20

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи