БФБ вкарва революционна национална програма за развитие


БФБ вкарва революционна национална програма за развитие
17-10-2019 11:00 | sportsmanagement.bg

Нова революционна национална програма за развитие на българския баскетбол в периода 2020-2023 година ще започне да прилага Българска федерация по баскетбол (БФБ).

 

Програмата бе изготвена от „Спортс Мениджмънт България“ и беше представена на членовете на управителния съвет на баскетболната централа в средата на миналата седмица. Оттук предстои планът да бъде одобрен през декември и от общото събрание на организацията.

 

Националната програма за развитие на българския баскетбол в следващите 4 години е фундаментален документ, който полага основите за осъществяване на невиждана до този момент трансформация в българска спортна федерация.

 

Програмата съдържа детайлен анализ на качеството на управление на федерацията, на финансовото състояние и на административния й капацитет. В аналитичната си част документът разглежда също регулаторните документи, високото спортно майсторство, изграждането на институционална идентичност на БФБ и Национална баскетболна лига, както и използването на потенциала на международните мачове и събития, организирани на територията на България.

 

„Националната програма е разписана на 45 страници, което е с 50% повече от тази на ММС. По същество е разделена на 11 приоритета, които съдържат 39 мерки. В мерките са включени 101 конкретни действия, които трябва да бъдат предприети, за да се реализира програмата успешно. Разработих и оперативен план към програмата за следващите 4 години, който разбива действията на стотици детайлни стъпки и определя отговорните за тях лица“, обяснява Виктор Кирков, изпълнителен директор на „Спортс Мениджмънт България“.

 

Сред ключовите приоритети от програмата са преминаването към електронно управление на процесите в БФБ, повишаването на квалификацията на спортно-педагогическите кадри в системата на българския баскетбол, подобряване управлението на връзката с привържениците и диверсификация на риска по отношение на финансирането на федерацията.

 

„Според последните промени в Закона за физическото възпитание и спорта всяка една федерация, която иска да получи лиценз от Министерство на младежта и спорта (ММС), трябва да изготви такава програма. Чест прави на БФБ, че не направиха нещата проформа, както много други федерации, а потърсиха партньорство с външен експерт“, допълни още Виктор Кирков.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: 100 години баскетбол,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи