БУБА обърна Спортни таланти за първото място на юношеския турнир в София


БУБА обърна Спортни таланти за първото място на юношеския турнир в София
(сн. BGbasket.com)
06-10-2019 15:43 | Мария Мицова

БУБА Баскет победи Спортни таланти със 63:54 на финала на турнира за юноши U19 в София.

 

За третото място ЦСКА се наложи над Левски с 86:69.


Вторият ден на турнира премина през всички фази на емоциите, но завърши с весел куиз за участниците, подръци и отличия за всички.


MVP на турнира стана Константин Тошков от БУБА.


Финалът започна по-добре за Спортни таланти, като дълго време играта на БУБА не спореше. Шампионите не можеха да намерят ритъм в нападение и пропускаха доста, за да изостанат с 20:29 на почивката. Спортни таланти продължи да води с малко и след подновяването на играта, но БУБА изглеждаше доста по-добре. Преломен момент бе пресилената дисквалификация на старши треньора на БУБА Мануел Марков в средата на третата част. На пейката, за да води отбора седна президентът на клуба Борислав Хаджирусев. Това само мобилизира допълнително възпитаниците му, които заиграха още по-нахъсано.

 

 

Страхотният за пореден мач за Спортни таланти Томислав Минков държеше аванса, но в началото на последната четвърт БУБА най-после настигна съперника, изравни и поведе. 2 минути преди сирената разликата стана 8 точки, и въпреки тактическите нарушения до края не изпусна предимството си.


Константин и Лъчезар Тошкови вкараха по 19 точки за победата, като първият направи и 10 борби, а вторият 8. Даниел Кунторов взе 17 борби и добави 10 точки. Томислав Минков с 24 точки бе най-резултатен за Спортни таланти.

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БУБА - СПОРТНИ ТАЛАНТИ

 

Преди това в мача за третото място ЦСКА изгра силни първи и последни минути, за да вземе убедителна победа над Левски с 86:69.


С 33 точки и 12 борби страхотен за успеха бе Емилиян Грудов, 21 реализира Виктор Маргаритов. С 20 за Левски приключи Виктор Германов.

 

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА - ЛЕВСКИ


Специален куиз завърши турнира, като бяха проверени баскетболните знания на талантите, а всичко приключи с една стрелба от тройката, донесла първото място в състезанието на Левски.

 

Наградите връчиха старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров и крилото на Академик София Александър Милов.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи