Световното на Рики


Световното на Рики
(сн. instagram.com)
16-09-2019 14:29 | sportal.bg

Санти Ноя, Mundo Deportivo

 

Световното първенство бе спечелено от един отбор на Испания, съставен от играчи, притежаващи специален ген, а също така бе и световното на Рики Рубио, избран вчера за “Най-полезен играч” както на финала, така и на целия турнир.

 

Гардът на испанската селекция получи подкрепа от съотборниците си, в същото време им вдъхваше спокойствие и увереност, конторлираше темпото и решаваше комплексни ситуации. Очевидно е имало доста диалог със Скариоло, триумфалният селекционер на този тим, който собственоръчно променяше сценария, когато се налагаше.


Встрани от това, че посвещава между 10 и 15 минути на медитацията, вдъхновен от известния гуру Робин Шарма, преди две години Рики “нае” за личен треньор друг бивш плеймейкър на Испания - Раул Лопес, благодарение на който е подобрил значително техническите си умения, но преди всичко друго е увеличил нивото си на самоувереност.

 

Рубио вече е способен да прави на терена това, което мисли.

 

View this post on Instagram

... gràcies per guiar-me, t’estimo mama 🌹 #TRRF

A post shared by Ricky Rubio (@ruuufio) on Sep 15, 2019 at 8:55am PDT

 

“Колкото повече тренирам, толкова по-щастлив съм”, винаги е казвал №9 на “Ла Роха”, при когото на три пъти това лято идваше кондиционен треньор от Юта Джаз. След второто посещение тези визити не бяха нужни. Нямаше нужда от контрол.


Рики винаги е бил наясно, че философията му е базирана на личната работа, на колективното отношение на паркета и на това да бъде добър човек извън него.

 

Тази сряда, чрез прекрасната му фондация, ще бъде открит център за хора, които се нуждаят от химиотерапия. Самияттой придружаваше майка си на тези сесии преди тя да почине от рак на белите дробове преди три години. Сега сам финансира и построи въпросното място, за да улесни, доколкото е възможно, болните от рак и техните роднини.

 

Един истински шампион на света. Това бе неговото световно първенство.

 

Санти Ноя, Mundo Deportivo, превод на sportal.bg

View this post on Instagram

... CAMPEONES DEL MUNDO !!!!

A post shared by Ricky Rubio (@ruuufio) on Sep 15, 2019 at 9:18am PDT

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи