Чехия стигна до мача за петото място на световното


Чехия стигна до мача за петото място на световното
(сн. FIBA.basketball)
12-09-2019 17:43 | BGbasket.com

Доброто представяне на Чехия на световното първенство продължава. Тимът достигна до мача за петото място на шампионата на планетата, след като се наложи над другата голяма изненада в Топ 8 Полша с 94:84. Двата отбора изиграха много оспорван двубой, в който победителят не бе ясен до последните минути.

 

Най-сериозното предимство на победителите бе при борбите (41 срещу 27) и асистенциите (27 срещу 18).

 

Съперник на Чехия в битката за петата позиция на световното ще бъде Сърбия, докато Полша ще играе за седмото място срещу САЩ.

 

 

Поляците влязоха по-уверено в мача и само за няколко минути се откъснаха с 15:6. Водени от Томаш Саторански обаче, чехите отвърнаха с десет поредни точки и стигнаха до пълен обрат. Играта продължи кош за кош, а след първата част резултатът бе равен – 23:23.

 

Малко след началото на втория период Полша поведе с шест точки, но не успя да задържи преднината си дълго. Баскетболистите на Ронен Гинцбург взеха  отвърнаха с впечатляваща серия от 16:1. За кратко Чехия поведе и с двуцифрена разлика, а на почивката бе напред с 43:35.

 

След паузата натискът на Полша се засили, като на няколко пъти тимът сваляше разликата само до точка. Чехите обаче не изпуснаха водачеството си, а последната част започна при 64:63 в тяхна полза.

 

Близо шест минути преди сирената обратът вече бе факт след два успешни наказателни удара на Ей Джей Слотър. Последва размяна на кошове, но в края чехите отново взеха двуцифрен аванс и спечелиха.

 

Страхотен мач за победителите изигра Войчех Хрубан, който завърши с 24 точки (4 тройки) и 12 борби. С дабъл-дабъл е и Томаш Саторански, записал на сметката си 22 точки и 12 асистенции. Яромир Бохачик отбеляза 21 точки (5 тройки)

 

За Полша най-резултатен бе Адам Вачински с 22 точки. По 12 добавиха Ей Джей Слотър (10 асистенции) и Дамян Кулиг, а 11 има Матеуш Понитка.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПОЛША - ЧЕХИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, Полша, Чехия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи