Любомир Минчев: Въпрос на време е играчите да развият потенциала си


Любомир Минчев: Въпрос на време е играчите да развият потенциала си
(сн. facebook.com/Beroebasketball)
11-09-2019 09:05 | Мария Маринова

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев смята, че изиграните два мача по време на турнира в Ботевград са били полезни за неговия отбор. Старозагорският тим завърши на трето място в надпреварата, а пред BGbasket.com наставникът изрази увереност, че с течение на времето играчите му ще показват потенциала си.  

 

„Играхме слабо, но хубавото е, че въпреки това победихме. Голяма част от момчетата, който съм взел, нямат опита, не са играли в Европа и на по-високо ниво. Те обаче имат доста голям потенциал и е въпрос на време в годината да се развият и да играят доста по-добре. Отделно основният ни креативен играч беше контузен и не игра (б.р Реджър Дауъл). Въпреки това успяхме да победим. Играта беше грозна, имаше доста провокации и фаулове, но според мен мачът беше полезен. Това ще ни помогне да анализираме къде сме сгрешили. Не виждам каква е ползата да се играе по този начин, но всеки си знае“, заяви Минчев.


Той сподели и впечатленията си от мача с Рилски спортист, който се проведе ден по-рано. „Срещу тях играхме по-добре през по-голямата част от мача според мен, въпреки че загубихме. Имаше един слаб период през втората четвърт, но беше по-добре от втория мач. За мен проверките бяха полезни. По-добре е, че играем с такива силни и разнообразни противници. Направи ми впечатление, че Рилски спортист има добра селекция. Мисля, че високите им играчи през тази година са по-добри и по-опитни в сравнение с миналата. Това им даде и предимство срещу нас“, смята наставникът.

 

Минчев обясни и какво е състоянието на Реджър Дауъл, който пропусна мача с Охрид: „Имаше прищипан нерв и трябваше да почива. Доста по-добре е. Направихме необходимите неща за възстановяването му. Въпрос на време е, трябва да минат няколко дни и да му се дават противовъзпалителни вещества.“

 

На 1 октомври Берое се изправя ЗЗ Лайден в първи мач от квалификацията във ФИБА Къп. „Трябва да сме готови дотогава. В момента събираме необходимата информация и това, което ни трябва, но не ми е фокусът там сега. В момента ми е важен моят отбор“, сподели треньорът.

 

Той коментира и темата с мъжкия национален отбор и избирането на Росен Барчовски за нов треньор. „След като аз съм се отказал, си има причини за това. Пожелавам успех на националния отбор. В интервюто на Глушков се вижда разликата“, лаконичен бе Минчев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи