Сърбия спечели бронза на Евробаскет 2019


Сърбия спечели бронза на Евробаскет 2019
(сн. FIBA.basketball)
07-07-2019 20:12 | BGbasket.com

Сърбия спечели бронзовите медали на Евробаскет 2019 за жени. След като не успя да достигне финала, тимът зарадва феновете си в Белград, като в мача за третото място се наложи над Великобритания с 81:55.

 

Сръбкините поведоха от самото начало и до края не изпуснаха аванса си. Те не бяха стъпвали на почетната стълбичка на шампионата на Стария континент от 2015 г., когато триумфираха с титлата. Съперникът им, който е воден от бившия национален селекционер на България Хосе Мария Бусета, пък записа най-доброто класиране в историята си.

 

Двубоят започна по-добре за домакините, които за няколко минути дръпнаха с 15:6. Веднага след това Великобритания успя да намали пасива си само на точка, но след първата част Сърбия отново водеше с 9 при 25:16. Вторият период бе далеч по-равностоен. Баскетболистките на Марина Малкович поддържаха крехък аванс, като на почивката бяха напред с 40:33.

 

През третата четвърт играта премина изцяло под диктовката на сръбкините. Те лимитираха съперника си едва до 6 точки, а преди заключителната четвърт водеха с 61:39 – най-голямата разлика в мача до момента. Серия от 6:0 в началото на последната част окончателно сложи край на дори и малките надежди за обрат на гостите и до края мачът се доиграваше.

 

Соня Петрович бе над всички за победителите с 14 точки и 13 борби. Невена Йованович добави 11 точки.

 

Много силен мач за Великобритания изигра Темитопе Фагбенле, отбелязала 23 точки. С 11 е Рейчъл Вандъруол.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЪРБИЯ (ЖЕНИ) - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ (ЖЕНИ)

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2019 / ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2019 / ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2019 / ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2019 - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи