Как онлайн букмейкърите подкрепят българския баскетбол?


Как онлайн букмейкърите подкрепят българския баскетбол?
19-06-2019 11:34 | BGbasket.com

Баскетболът е един от най-обичаните спортове – не само у нас, но и по света. Големите състезания се наблюдават от голямо количество зрители, които винаги са готови да подкрепят любимите си отбори. Има и такива фенове обаче, които правят и следващата крачка, като се включват по-активно в играта и увеличават тръпката и за себе си, като залагат на своите фаворити. Така не само правят мачовете по-интересни за себе си, но и имат възможност да печелят добре, докато се забавляват. Всички големи букмейкъри предлагат на клиентите си възможността да залагат на баскетбол, като съвсем скоро се очаква спортни залози да започне да предлага и Евробет, за които се изписа в портала на Нострабет.


Връзките на букмейкърските компании с баскетбола обаче далеч не свършват дотук. Често букмейкърите са сред основните спонсори на баскетболните клубове и помагат за финансирането на баскетболни първенства. Такъв пример може да се даде с Efbet, който е спонсор на баскетболен клуб Левски и баскетболен клуб Берое. Освен това онлайн букмейкърът е официален спонсор на Националната баскетболна лига.

 

Тези партньорства не само не са случайни, но са и вече нещо доста често срещано. Освен че носят полза на букмейкърската компания, която така получава добра реклама и става по-популярна сред феновете на баскетбола, те са изключително важни и за самите клубове, а дори и за развитието на баскетбола като цяло. Особено на българска почва тези спонсорства са от огромно значение, тъй като клубовете на практика не могат да съществуват без тях или да имат шанса да се развиват, за да са силни конкуренти, когато се изправят срещу други отбори. Желанието на много клубове, както и на Българската федерация по баскетбол да развиват спорта ги ориентира в една правилна насока.

 

Издържането на един клуб не е никак лесна задача, а често клубовете не получават достатъчна подкрепа от държавата или съответната община, поне не и ако говорим за финансиране, което да направи възможно стабилното развитие на клуба. Без съществуването на спонсорите на практика много клубове не биха успели да оцелеят. Партньорствата с букмейкърските компании пък са действително много естествени, тъй като се подпомагат и допълват взаимно. Много от баскетболните фенове със сигурност вече са правили залози за любимия си отбор, а тези, които все още не са се докоснали до този свят, е много възможно също да го направят.

 

Освен по-голямата тръпка, много любители на залозите показват големи познания за баскетбола – за отделните клубове и играчи, така че да могат не само да правят отделни печеливши залози, но и да си докарват стабилен доход от любимата игра. Добрите печалби обаче трудно стигат до хората, които правят отделни залози, и са по-достъпни за тези, които са искрено запалени по баскетбола и с години следят баскетболни мачове, защото така започват лесно да разпознават различни малки детайли, които след това им помагат да направят печеливши залози. От голяма помощ е и това да се знаят тънкостите при самото залагане, като не само се избират най-печелившите залози, но се използват и различни стратегии за намаляване на вероятността от загуби и увеличаване на печалбата. Така се оказва, че баскетболните клубове, букмейкърите и любителите на залозите са включени в една обща мрежа, в която всеки има възможност да подпомага другия и да успява да припечели в рамките на целия този процес. И в това няма нищо лошо, тъй като всяка брънка е важна за останалите.

 

Повече играчи в онлайн залаганията означават засилване на позициите на букмейкъра на пазара, което пък, от своя страна, му дава възможност да осъществява спонсорства, а какво по-естествено от това те да са именно спортни, след като печалбите на тези компании са тясно свързани именно с развитието на спорта.

 

Заради това не е изключено все по-често да ставаме свидетели на това букмейкърски компании да спонсорират нови баскетболни клубове или да помагат за осъществяването на различни първенства – при това не само по света, но и в България.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи