Баскетболист вкара 111 точки в аматьорски мач у нас (видео)


08-06-2019 09:03 | BGbasket.com

Истински прецедент беляза един от аматьорските мачове у нас, който се проведе в столичната „Овергаз Арена“. Баскетболистът на София Лайънс Радослав Йорданов отбеляза впечатляващите 111 точки при победата на неговия тим над Ботев 2012 със 170:97 (42:19, 30:33, 47:21, 51:24).

 

Всичките точки на играча бяха след стрелба от далечно разстояние - той вкара 37 тройки от 77 опита. Още по-интересното обаче бе, че Йорданов нито веднъж не пробва мерника си за две точки или от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

Резултатът донякъде обаче е обясним, тъй като на практика Ботев 2012 игра цял мач само с четирима души. В тимовия лист бяха записани шестима, но един от тях не се яви. Само седем секунди след началото пък друг напусна терена и срещата доиграха останалите в тима.

 

Впоследствие от лигата изразиха неодобрение към действията и на двата отбора в мача, като взеха решение да отменят индивидуалните и груповите постижения в него. Причината е поведение, противоречащо на здравия разум и спортсменския дух.

 

 

 - Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


Абонирай се за канала на СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини