Георги Боянов: Скоро във Варна ще берат плодовете на идеята в Черно море


Георги Боянов: Скоро във Варна ще берат плодовете на идеята в Черно море
(Снимка: НБЛ)
27-04-2019 15:35 | nbl.basketball.bg

Баскетболистът на Черно море Тича Георги Боянов бързо се превърна в основна фигура не само в своя отбор, но и в цялото първенство.

 

Боянов печели отличието за MVP през сезона, а освен това е и топреализатор и лидер по отнети топки за сезон 2018/19 в НБЛ.

 

Изпрати един наистина успешен сезон с екипа на Черно море Тича. Обедини и цели три индивидуални награди, два пъти стана и MVP на месеца. Какво се върти в главата ти след тези отличия?

- Да, чисто индивидуално сезонът за мен беше много успешен, заложих на три важни компонента: труд, постоянство и ефикасност. Tе показаха, че са печеливша карта. За съжаление, не успяхме да се класираме за плейофите. Относно отличията, доволен съм, но има много да се работи, за да продължа да се развивам. Благодаря на моя треньор Галин Стоянов и моите съотборници, без тях нямаше да постигна тези успехи. Искам да изкажа благодарности и към моята съпруга за безрезервната подкрепа, без нея нямаше да се справя. 

 

“Дабъл-дабъл” се превърна в твоя запазена марка. Личната ти самооценка за силните твои изяви?

- Да, доста мачове направих дабъл-дабъл, имам възможността и условията, но не бих си дал самооценка, тъй като няма да съм обективен. Оценка трябва да даде моят треньор Галин Стоянов - Патрика, баскетболната общественост и феновете във Варна.

 

Какво мислиш за  представянето на Черно море Тича през сезона?

- Представянето ни беше в двата полюса, идеята на клуба и на нашия треньор е да се развиват младите момчета, през сезона всички млади направиха добър скок в своето развитие, единствено ни липсваше постоянството. Като класиране не съм доволен, но самата идея е изпълнена и много скоро работата на Патрика с момчетата ще почне да бере плодовете.

 

Обмисляш ли вече трайно завръщане в българските баскетболните зали?

- Казах го и преди, планове в дългосрочен срок вече не правя, може да бъда в чужбина, може и да съм в България, не знам какво ще ми поднесе съдбата, само се моля на Господ да ми дава здраве и да играя моята любима игра.

 

Няма как да не споменем националния отбор по баскетбол. Чувстваш ли се готов да играеш в името на България?

- Вече съм бил част от младежкия национален отбор, но ако ме поканят в мъжкия тим с удоволствие ще приема!

 

Има ли нещо, което искаш да споделиш?

- На читателите и баскетболните фенове ще им пожелая здраве и дълголетие, знам, че желаят по баскетболните терени българите да са водещият фактор, да са лидери в битките. Има много наши момчета, които са го доказали. Дай боже, залите да са по-пълни, да има добро съперничество и естествено добър баскетбол. А Специално за варненските фенове: Благодаря Ви за всичко, уникални сте, винаги ще сте в моето сърце!!

 

 - Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


Абонирай се за канала на СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Черно море Тича, НБЛ - мъже
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини