Лъчезар Коцев: С всяка година е по-трудно да се развива спорт в България


Лъчезар Коцев: С всяка година е по-трудно да се развива спорт в България
(сн: BGbasket.com)
13-10-2018 10:15 | Мария Маринова

Новият сезон в женската А група започва днес. Сред участниците в първенството отново е и Шампион 2006. Пред BGbasket.com старши треньорът на тима Лъчезар Коцев сподели очакванията си за предстоящия шампионат, какво мисли за конкуренцията и има ли поставени цели пред отбора. Той коментира и решението за включване на отбор и в мъжката А група и разкри пред какви трудности са изправени от клуба.

 

- Началото на първенството в женската А група, какво мислите за новия формат? Отборите вече не са разделени на регионален принцип.

 

- Не мисля,че ще има сериозно разместване на пластовете от миналата година. Реалното разпределение ще стане след изиграването на първия етап и обособяването на новите две четворки.

 

- След края на изминалия шампионат споделихте, че виждате израстване в отбора Ви. Какво искате да надградите през този и какви цели си поставяте?

 

- Конкретни цели не сме поставяли. Това, което ни интересува, е да видим отношение от страна на състезателките - както в състезателния, така и в тренировъчния процес. Надявам се наистина да се види напредъкът и израстването като играчи.

 

- Ще има ли сериозни промени в състава?

 

- Не, новите попълнения са Росица Мирчева, Радина Живачка и Ива Ставрева.

 

- През този сезон ще имате отбор и в мъжката А група. Как взехте това решение и какви са амбициите Ви в надпреварата?

 

- Не беше лесно това решение. След обстоен анализ решихме, че момчетата си заслужават и е добре за тях да им се даде шанс за изява на по-високо ниво. Амбицията ни е свързана с обиграване на тези млади момчета и изграждането им като готови състезатели.

 

- Преди време разкрихте, че отборът ще е изграден предимно от юноши на клуба. Ще има ли и по-опитни състезатели?

 

- В отбора ще играят основно юноши. По-големите момчета са Цветомир Акимов, Красимир Тодоров и Кристиян Колев.

 

- Какво мислите за конкуренцията в мъжката А група?

 

- Ще Ви кажа накрая на сезона.

 

- Много клубове се отказаха от участие в мъжките и женските първенства, докато Шампион 2006 вече има представители и в двете А групи, както и във всички възрасти при подрастващите. Какво ви коства това и как успявате да се справите с всички трудности?

 

- Коства ни изключително много усилия, липса на свободно време и личен живот. За да се получат нещата в България, трябва да даваш всичко от себе си във всеки един момент. Относно трудностите - те нямат край и с всяка следваща година става все по-трудно да се развива спорт. Надявам се все пак да достигнем светлината в тунела и да постигнем и развием нашите цели и идеи.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, А група - мъже, Шампион 2006, Лъчезар Коцев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи