Йордан Бозов: Не сме доказали нищо, за да тръгваме да подценяваме някой съперник


Йордан Бозов: Не сме доказали нищо, за да тръгваме да подценяваме някой съперник
(сн. LAP.bg)
05-10-2018 11:49

Рилски спортист стартира сезона в НБЛ утре срещу младоците на Черно море Тича. Срещата е в Самоков, а преди това капитанът на домакините Йордан Бозов сподели пред BGbasket.com какви са очакванията му за сезона, какви са целите пред Рилецо и как гледат той и съотборниците му на мач №1 от първенството.

 

Първенството стартира утре. След всички контроли вече мач в Европа, как виждате Рилски спортист този сезон?

- Мисля, че нашият отбор ще бъде добър. Всичко зависи от това дали всички ще разкрием потенциала си, дали ще се сработим, защото имаме някои нови момчета. В наш плюс е, че успяхме да задържим основния си плеймейкър от миналия сезон, а също прибавихме Тони Гуджино. Той е играч, който вече не го броим за чужденец в Самоков. Така че мисля, че това ще е ни е плюсът за по-бързо сработване. Сезонът е дълъг. Надявам се да сме добри и конкурентноспособни, да успеем да се класираме в Европа и да се представим добре в България. Първенството ще е добро. Трябва да сме конкурентни на останалите отбори и да се борим за челните места.

 

Кои са основните ви конкуренти този сезон?

Смятам, че 4-5 отбора ще се открояват в класирането. Първенството ще е интересно. Първата част на таблицата ще бъде с отбори на прилично баскетболно ниво. Много важно ще бъде кой отбор ще успее да спечели мачове си като гост. Това е доста важно в последните години. Така се характеризира българското първенство. Отборите, които успеят да спечелят няколко мача навън, се подреждат по-нагоре. Ние се целим в челните места. Рилски винаги е имал амбиции. Надявам се и тази година да се опитаме да сме колкото се може по-напред.

 

Какви цели ви постави ръководството?

- Нямаме поставени конкретни цели от ръководството. До сега никой не ни е казвал, че трябва да сме шампиони, да спечелим купата и да повторим това, което направихме миналата година. Това са неща, които в процеса излизат, но ние не знаем как ще изглеждат другите отбори. Нашата цел е всеки мач да играем добре и да побеждаваме независимо с кой играем и къде.

 

В първия мач от НБЛ излизате срещу младия отбор на Черно море Тича. Може ли да си изпатите, ако подцените съперника?

- Ако Рилски спортист иска да бъде някакъв отбор - фактор, независимо с кой играем и къде, не трябва да има подценяване. По това си личат по-добрите отбори в Европа и в световен мащаб. Ние все още нищо не сме доказали тази година, за да тръгваме да подценяваме някой отбор още от първия кръг. Умора ще има, но се надявам тази седмица да играем добър баскетбол и да запишем колкото се може повече победи.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Йордан Бозов, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи