Тити Папазов: Искам първи да стигнем до три победи в полуфинала


Тити Папазов: Искам първи да стигнем до три победи в полуфинала
Снимка: LAP.bg
01-05-2018 15:22

Левски Лукойл продължава към полуфиналите в мъжкото баскетболно първенство, след като записа две победи над Черно море Тича в 1/4-финалната фаза. След втория мач във Варна, треньорът на "сините" Тити Папазов говори пред BGbasket.com за амбициите на тима и следващия съперник - Рилски спортист.

 

- Какъв е вашият коментар за този мач?
- Като изключим последната част, беше добре. Трябваше да имаме по-нормално поведение в последните десет минути. Най-логичното е като пътуват 10 човека за този тежък мач, в деня на мача, да използвам всички. Част от играчите не бяха готови. По-логично беше да започнем трудно. Най-голямата разлика беше 16 точки (54-38). Последва отпускане и доста грешки. И това можеше да ни коства много. Трябваше да победим, победихме и започваме да се готвим за следващия етап.

 

- Треньорът на Черно море Тича Дарин Великов спомена, че сте ги подценили...
- Дарин е много опитен специалист и щом го е казал така, трябва да се съобразим с неговите думи. Имало е вероятно подценяване. Особено, когато разликата стана 16 точки, някои индивидуални действия и грешни решения объркаха нещата. Важното е, че Черно море, който знаете през какви мъки мина, реално при загубен мач с опция да пътуват до София и да си усложнят спокойствието и финансовото благополучие, се бори до последно. Това прави чест на отбора. Дори поведението на играчите в последната част трябва максимално да се използва, за да може хората в града да обърнат внимание на този отбор. С целогодишното си поведение и с поведението си в последната част от този мач, доказаха, че всичко, което може да се направи за тях, трябва да бъде направено, защото във Варна трябва да има баскетбол.

 

- Имахте ли съмнения, че Левски ще продължи в следващата фаза на първенството?
- В тази серия?! Никакви съмнения не съм имал. Има просто разлика в класата. Ние чувствително превъзхождаме съперника. В състава за втория мач все пак липсваха състезатели, които се представят много добре - Божидар Аврамов, Станимир Маринов, Христо Николов, Веселин Веселинов. Днес си пролича на кои играчи няма да разчитам в следващата фаза.

 

- Кои са те?
- Това е моя работа, ще видите.

 

- Излизате срещу Рилски спортист в полуфиналните мачове. Какви са очакванията ви за тези двубои?
- Тази година изиграхме много мачове помежду си. Още не сме ги побеждавали в София. Силно се надявам да го направим на 7 и 9 май. Ще имаме възможност да тренираме още днес. В тези мачове трябва да бъдем нащрек, защото, ако имаме някакво превъзходство, то в никакъв случай не е достатъчно, за да си мислим, че ще ни е лесно. Рилски спортист е доста добре комплектован отбор. Имаме предимство в дължината на серията, разполагаме с по-млади играчи, все пак и домакинството е фактор. Мисля, че ще предложим много хубав полуфинал. Убеден, че нито те са се примирили за двете загуби у дома, нито ние ще забравим загубата на финал за купата.

 

- Как очаквате да свърши тази серия?
- Очаквам да я спечелим. Искам първи да стигнем до три победи, без значение с какъв резултат. Нереалистично е да си мечтаем за 3-0 победи в серията, защото силите на двата отбора са много изравнени. За нас е важно на 21 май да сме домакини на финалната серия, а това минава през победа над Рилски спортист.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тити Папазов, Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи