Виолина Кочева: Исках да спра с баскетбола, в Хасково ме нарекоха предателка


Виолина Кочева: Исках да спра с баскетбола, в Хасково ме нарекоха предателка
(сн. lap.bg)
11-01-2018 10:51 | Мария Маринова

Преди броени дни Виолина Кочева напусна Хасково 2012 и се присъедини към отбора на Берое Стара Загора. Трансферът й беше изненадващ за мнозина, тъй като тя бе сред лидерите на шампионките и имаше ключова роля в състава на Елена Станкова. BGbasket.com потърси за коментар баскетболистката, която обясни защо се е стигнало до раздялата с вече бившия й тим. Кочева заяви, че всичко е станало след загубата от Берое Стара Загора, след която е била обвинена за предателка и разкри повече подробности около случилото се. Представяме ви нейния разказ:

 

„След загубата в събота срещу Берое Стара Загора, а и още по време на мача, прехвърчаха искри между мен и Елена Станкова. Тя ме обвини в предателство към нея и отбора - дали е от финансова, емоционална или друга гледна точка, аз не мога да кажа. След мача, в съблекалнята, тя ме нападна с много остри думи и обвини мен за загубата. После и мъжът й ми се нахвърли. Казаха, че съм безобразна в играта си. Може би са искали да вкарам 50 точки и да бием, не знам. Тя ми каза, че не иска да има нищо общо с мен и че съм предателка. След като ме постави в такава обстановка, реших, че си събличам екипа, давам им го и спирам да играя баскетбол. След скандала в съблекалнята, тя ми тръшна вратата под носа пред всички момичета.

 

На следващия ден, към 12 часа, ми се обади Станислава Станкова и ми каза, че за мен е постъпила оферта от Берое Стара Загора. Аз й благодарих, но й казах, че не желая да играя никъде. Малко по-късно ми се обади Таня Гатева и ми каза, че при тях е постъпила оферта за мен, т.е Хасково са ме предложили на Берое. Естествено, вече бях раздвоена на коя от двете страни да вярвам. След това премислих нещата, Иван Николов също ми писа съобщение, имам го черно на бяло. Искам обаче да уточня, че преди неделя към обяд с Иван Николов и Таня Гатева не съм имала абсолютно никакви разговори по каквато и да е тема. Николов ми каза, че за мен са искали трансферна сума, която за моите разбирания е доста голяма. След това цяла неделя не говорих с никого, освен с приятеля ми. Въпреки всичко, казах на Гатева, че й благодаря за обаждането, но аз повече няма да играя баскетбол. Бях абсолютно категорична.

 

Питах Станислава какви са ми опциите да прекратим договора и да спра да играя баскетбол, защото мислех в съвсем различна посока. Тя ме пита за претенциите ми, а аз й казах, че искам да си получа двете заплати. Смятам, че съм била коректна към отбора и исках те също да са коректни към мен. До този момент тя не ми беше споменавала, че са предложили на Берое да ме купят за трансферна сума, нито ме беше питала. Каза ми, че в клуба се чака трансфер от Берое за мен и най-безобидното за двете страни е да отида там. Ако не се стигне до сделката, ще бъда разглеждана като състезател с настоящ и нарушен договор. Това ми беше последният разговор със Станислава. След него се обадих първо на Иван Николов и му казах условията си, той се съгласи. После се обадих и на Таня Гатева.

 

Недоумявам откъде се получи това нещо и как за няколко часа Елена си промени коренно мисленето. Те дори не ме попитаха дали искам да дойда в Берое. Обмислих всичко и реших, че няма смисъл заради този скандал да си занемарявам бъдещето.

 

В последния момент, преди да се финализира сделката обаче, от Хасково вдигнаха трансфера с още пари. За мен това не е коректно. Моето желание беше да спра да играя баскетбол категорично. Наистина не мога да отговоря защо се случиха тези неща. Всичко стана след последния мач, въпреки че и преди това също са ме обвинявали за загуби.“

 

Виолина Кочева твърди, че е имала конфликти с ръководството на Хасково 2012 и заради участието й в националния отбор. „Елена ме набеди, че съм се върнала трагична от националния отбор. Както всички знаят, аз отидох в националния отбор контузена след мача с Асеновец. Абсолютно сама се погрижих за себе си. Никой не ми е покрил възстановяването - нито от Хасково, нито от националния отбор. Сама съм си плащала физиотерапията всеки ден. За да помогна на националния отбор, лично мое решение беше да започна тренировки след четири дни с изкълчен глезен. Единствено масажистът на националния отбор се грижеше прекрасно за мен и съм много доволна, защото иначе нямаше да се възстановя толкова бързо.  Продължават и до днес да ме обвиняват, че съм се върнала с промит мозък от националния отбор. Не ме пускаха, държаха се лошо, че искам да отида там.“

 

Баскетболистката обаче сподели, че случилото се на мача с Берое Стара Загора е било ключово за решението й да напусне Хасково 2012. „Доста неща ми се натрупаха и когато ме обвиниха след последния мач, че съм ги продала и предала, това страшно много ме нарани. Сякаш нещо в мен се счупи и прецених, че не мога да си позволя повече да търпя това нещо. Психически наистина не ми издържаха нервите. Външно съм силна, но вътрешно не е така, изживявам всичко.

 

Аз обаче не исках да правя проблем с тях. Ако ги бях предала, както казват, как щяха от Берое да ме искат? Това е някакъв пълен абсурд. Моето желание беше да нямам конфликт с тях, да прекратя кариерата си, но те решиха да ме изтъргуват. Явно видяха, че могат да изкарат пари от мен. В едно от интервютата си казаха, че са ме направили „апетитно ястие“. Когато все още бях „замразена стока“ по думите им, тогава също ми се обаждаха и Берое, и Лукойл. Преди година и половина Берое предложиха с пъти по-голяма оферта, но приех да отида в Хасково единствено заради Елена Станкова. Исках да бъдем в един отбор, много съм разчитала на нея и това страшно много ме нарани. Отказах на Петко Маринов заради Елена Станкова. Сега казват, че съм била „замразена стока“, която се е превърнала в „апетитно ястие“ и някой си ме е пожелал. Това е абсолютна обида. Смятам, че не заслужавам като спортист, който не е бил само в Хасково. Имам треньори, които са разчитали на мен и са ме уважавали.“

 

Въпреки случилото се, Виолина Кочева смята, че е дала много на Хасково 2012 и изрази разочарованието си от начина, по който се разделя с клуба. „Не предполагах, че Елена ще се държи по този начин с мен. Имахме страхотни взаимоотношения, тя казваше, че около мен ще се гради отбор и има ключова роля в моето израстване. Тя ми даде шанс, но не смятам, че съм я подвела по никакъв начин. Мисля, че двете купи са доказателство за това, което съм дала на този отбор.“

 

Ръководството на Берое Стара Загора в лицето на изпълнителния директор Иван Николов потвърди пред BGbasket.com версията на Виолина Кочева. BGbasket.com ще предостави възможност и на Хасково 2012 за коментар по случая.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Берое Стара Загора, Виолина Кочева, Хасково 2012
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи