Борислава Мандур: Форматът на първенството е полезен


Борислава Мандур: Форматът на първенството е полезен
(сн. БФБ)
31-12-2017 20:01 | Мария Маринова

В навечерието на новата година BGbasket.com се обърна към треньорите на отборите женското първенство, за да кажат каква година изпращат, какво очакват от следващата и да споделят мнението си за настоящото първенство. Ето какво каза старши треньорът на Септември 97 Борислава Мандур:

 

- Каква година изпращате?

 

- Имаме една много тежка контузия на един от най-добрите ни играчи – Константина Какогиани. Тя ще е извън игра за една година. Искам да мине по-бързо и да започваме с нови сили. Момичетата обаче натрупаха доста игрови опит с тези мачове, които изиграхме в женското първенство. Мисля, че форматът ще бъде от полза. Годината е ползотворна, като изключим контузията на Константина Какогиани, но това са неща от спорта, които няма как да избегнем.

 

- Как виждате първенството до момента?

 

- В нашата група има доста равностойни отбори, независимо че този на НСА разполага с по-големи и опитни играчи. Левски е с отбор на нашата възраст. Единствено мачът с Монтана няма полза за техния отбор, но все пак всеки двубой е полезен и за нас. Сега вече, след новото разделение, ще се съберем по-равностойни отбори. Ще има смисъл, защото ще се получат оспорвани мачове и затова мисля, че форматът е полезен.

 

- Какво си пожелавате за новата година?

 

- За новата година си пожелавам най-вече всичките ми играчи да са здрави и да завършим без контузии. Очаквам този опит, който ще натрупаме с мачовете в женското първенство, да ни се отблагодари при 16-годишните. От моите момичета около 80% са в тази възраст. Там вече ще се види дали наистина форматът на първенството е бил полезен. Пожелавам си добро класиране.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Септември 97, Борислава Мандур
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи