Пламен Стоянов: Участието в елита е предизвикателство за нас


Пламен Стоянов: Участието в елита е предизвикателство за нас
20-09-2017 16:17 | Мария Маринова

Президентът на Асеновец 2005 Пламен Стоянов определи като предизвикателство участието на тима в женското първенство през новия сезон. Както е известно, вече няма да има две отделни групи, а всички отбори, подали заявка, ще се състезават в един шампионат. Пред BGbasket.com Стоянов даде и повече подробности около селекцията на тима за новия сезон и целите пред отбора.

 

„Подготвяме се за новия сезон. За нас е предизвикателство участието в най-висшата група за жени. Основният състав от момичетата, които бяха при нас, е запазен. Има и някои нови имена.“, заяви той.

 

В отбора остават Надежда Петрова, Петя Аргирова, Михаела Стефанова, Габриела Гецова, Александра Спасова, Елеонора Митева, Николета Даракчиева, Мария Георгиева и Назифе Алиджик. Сред новите попълнения е Борислава Петрова. Тя е родена в Монтана и в момента е студентка в региона на Асеновград. Христина Гераскова се завръща в България, след като прекара последните години в Америка. Рени Николова от НСА също ще подсили отбора, а към тима се присъединява и Анна Димова, която преди време носи екипа на Академик Пловдив. Старши треньор отново ще бъде Кирил Стоянов.

 

В момента отборът усилено се готви за новия сезон. „Вече започнахме подготовка. Тренираме повече от месец. Предстоят ни няколко контроли, но все още уточняваме детайлите.“, заяви Стоянов.

 

Той обаче сподели, че за момента целта пред Асеновец 2005 не са медалите в първенството. „Искаме да изкараме една година в елита на България, за да се затвърдим като име, тъй като сме млад отбор. Нямаме поставени цели като медали, но ще се борим във всеки един мач за добро представяне.

 

Според него обаче старият формат на първенството е бил по-добър от сегашния. „Миналата година беше доста по-добре, когато първенството беше разделено на две групи.Имаше повече отбори и чужденки. Аз бях за този вариант, но всеки преценява. Преди бяха 15 отбора, а сега някои центрове се загубиха. Не знам как ще бъде тази година. Мога да кажа повече, когато мине сезонът. Сега за нас това е ново, надявам се да е за добре. С оглед на бъдещето на баскетбола в България, това би трябвало да му даде тласък, да има повече млади момичета. От друга страна обаче ще загубим от зрелището, което даваха чужденките. Казвам го, защото нашият спорт се нуждае и от реклама. Това е мое лично мнение.“, сподели президентът на Асеновец 2005.

 

Пламен Стоянов пожела късмет на останалите тимове в първенството. „Искам да пожелая на всички отбори успешен сезон, една добра година и дано тези промени да са за добро. Хората от федерацията се опитват и всяка година търсят някакви решения, дано всичко да е за хубаво.“, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Пламен Стоянов, Асеновец 2005
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи