Динко Маршавелски: Тежко преживях новината, че повече не мога да играя баскетбол


Динко Маршавелски: Тежко преживях новината, че повече не мога да играя баскетбол
(Снимка: trafficnews.bg)
15-06-2017 14:52 | trafficnews.bg

Приключилият преждевременно със състезателна кариера Костадин Маршавелски ще бъде част от кампа в Перущица през юли, за деца от 12 до 18 години.

 

Динко Маршавелски, който за съжаление бе принуден да прекрати активната си кариера след поредица от контузии и операции ще помага на треньорите Тина Димитрова и Георги Младенов, а с тях ще бъде и националът Димитър Димитров.

 

Маршавелски игра в колежанското първенство на САЩ, стигна до националния отбор на България, и бе част от възродения отбор на Академик Бултекс 99 в началото на по-миналия сезон.

 

"Тежко преживях новината, че повече не мога да играя баскетбол, но вече започнах да свиквам. Трудно е, при положение че цял живот това съм правил", сподели Динко пред trafficnews.bg.

 

"Имаме намерение от догодина да каним и чужди треньори от Италия и САЩ", каза още Динко Маршавелски за предстоящия камп. "Те са много отворени към подобни инициативи, а това е най-подходящия начин за осигуряване на стипендии на най-талантливите деца за чужбина".

 

211-сантиметровият баскетболист е решил да остане в баскетбола, макар и под друга форма – смята да си направи спортна мениджърска агенция. "Трудно е, ще видим как ще потръгне. Имам намерение агенцията да не е само за трансфери на професионални играчи, а и за осигуряване на възможности за талантливите деца да учат и да се развиват в чужина", поясни Маршавелски.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Костадин Маршавелски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи