Тони Дечев: Основният ни проблем бе играта в нападение


Тони Дечев: Основният ни проблем бе играта в нападение
(сн. lap.bg)
27-05-2017 20:09

Старши-треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев коментира загубата на своя отбор като гост на Берое в третия мач от финалната серия на НБЛ. Ето какво каза той пред БНТ:

 

„Не мисля, че проблем бяха грешките. Те изглеждаха детински и в лоши моменти. Днес основният ни проблем бе играта в нападение като цяло. С 34% много трудно може да се победи като гост, 19% от тройката. Борихме се, старахме се, в началото изглеждаше, че отстъпваме почти във всичко но постепенно компенсирахме в почти всичко.В крайна сметка не успяхме да оправим нападението, отворени стрелби не влизаха, много пропуски под коша.

 

На гребена на емоцията и с доста атрактивни изпълнения на базата на индивидуалните качества на играчите на Берое се получи този мач.

Предстои ни по-труден мач от психологическа гледна точка. В началото и двата отбора бяха доста припрени. Имаше напрежение и се виждаше. Големи амплитуди, това се дължи на голямото желание и напрежение, което има в такъв двубой. Едните искат да затворят серията, другите – да останат.

 

Въпросът е, че след това не бяхме с главите си, не направихме по-умни нападения и не оползотворихме възможностите, които Берое ни даде. Защото те играха доста агресивно, но ние имахме и отворени стрелби, които не реализирахме и това се отрази психологически на отбора.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тони Дечев, Лукойл Академик, Берое, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи