Президентът на Рилски спортист: Съдиите са хора без никакъв морал


Президентът на Рилски спортист: Съдиите са хора без никакъв морал
14-05-2017 16:01

Рилски спортист и Лукойл Академик изиграха драматичен мач №4 от полуфиналните плейофи в НБЛ и пратиха серията в реашващ пети мач. По време на сблъсъка в Самоков вчера изключително впечатление направиха някои съдийски решения, които провокираха президента на клуба инж.Петър Георгиев да изкаже мнението си за тях пред BGbasket.com. Преди началото на третата част той си позволи да изрази мнението си и пред съдиите, а незнайно защо спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков реши да направи видеоклип на ситуацията. Ето как коментира Петър Георгиев и реакцията му.

 

„Ние никога не се предаваме. Както веднъж победихме Лукойл в тази серия, така и втори път можем да надделем над тях. Нищо не се знае. Вчера, нашите момчета бяха доста уморени, а при такъв мач, едно меко казано неточно съдийство, както беше в първото полувреме, винаги обръща нещата.

 

Не може в такава среща да се дадат две технически нарушения едно след друго за нищо и да изгонят човек на полуфинала, при положение, че ние имаме по-къса скамейка от тях. Това беше решаващо за ихода на мача. След това момчетата се опитаха да ги догонят, но това е трудна работа.

 

Не смятам да подаваме контестация. Срещу кого?! Всички мачове, които играем срещу Лукойл, ги играем срещу осем човека на практика. Съдиите са хора без никакъв морал. Това е и една от причините нашето първенство и българският баскетбол да са на такова ниво. Да се опитват да помагат на Лукойл, който има играчи за десетки и стотици хиляди...просто няма какво да кажа.....Ние с двама чужденци, дори в някои мачове и с един, ги бием. По този начин съдиите правят мечешка услуга на Лукойл Академик.

 

Мислех, че вчера съдийството ще бъде по-нормално. Наистина не очаквах такова чудо. Не вярвах, че след три жестоки съдийски тесли, ще има и четвърта. Но както видяхме това се случи. Не очаквам нищо различно и за петия мач. Това обезверява момчетата. Надявам се, че малко почивка ще им повлияе добре. За един ден те не успяха да се възстановят. Както казах ние имаме по-къса пейка и Данчо Бозов не е първа младост. Надявам се да имаме някакви шансове в следващия мач, но при всички положения ние няма да се предаваме. И в първия мач в Правец съдиите свириха за тях, но ги победихме.

 

Тодор Стойков да си снима неговия отбор, а не мен, защото по-слаб Лукойл от тази година не е имало. Така че Тодор Стойков може да снима каквото си иска...

 

Когато на полувремето говорих със съдиите им казах, че това, което правят не е в интерес на баскетбола.

 

Вижда се на какво ниво е баскетбола и съдиите са една от основните причини. Аз давам пари за този спорт повече от 20 години, но освен да ме накарат да се откажа, друго не могат да направят. Това е нещо, което обезверява всички, и състезатели, и треньори, и споснори. Това не е нормално.”, коментира пред BGbasket.com президентът на Рилски спортист инж.Петър Георгиев. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Петър Георгиев, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи