Георги Глушков: Ще запомня Артеник Арабаджиян с един поглед


Георги Глушков: Ще запомня Артеник Арабаджиян с един поглед
01-05-2017 18:55 | Иван Вълчанов

След като стана ясно, че е починал един от най-добрите съдии в историята на баскетбола – Артеник Арабаджиян, се свързахме с президента на БФБ Георги Глушков. Ето какво сподели той пред BGbasket.com:

 

„Първоначално не повярвах, но за съжаление е вярно. Той ми е свирил и беше толкова авторитетен съдия, че съдийството му изглеждаше без грешка. Но той имаше и други качества, които оценявам сега. Когато съм бил млад, не съм можел, защото хората се променят и могат да оценят повече.

 

Това, което най-много ме е впечатлявало, е че той на 83-84 години имаше професионалното любопитство да се интересува от баскетбол. Предполагам, че така е било и с другите неща в живота му. Той беше жаден да научи нещо, независимо че беше на такава възраст. Бях на неговото приемане в Залата на славата. Той ме покани и това беше вълнуващо събитие.

 

Познавам съпругата му и искам да изкажа съболезнования на нея и на цялото му семейство.

 

Ще запомня Артеник Арабаджиян с един поглед. Това е история, с която ще го запомня. След като навърши 50 години, той беше в Америка, но след което се върна в България. По същото време и аз се върнах в България и тогава се погледнахме в очите. Докато другите се питаха защо сме се върнали, ние с един поглед се разбрахме и никой не пита другия защо се е върнал. Това споглеждане ми е останало. Неговият поглед беше хем строг, хем усмихнат.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Глушков, Артеник Арабаджиян
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи