Дарин Великов: Вече се готвим за плейофите


Дарин Великов: Вече се готвим за плейофите
20-04-2017 13:03

Черно море Тича ще гостува на Спартак Плевен в последния кръг от редовния сезон. Варненци вече са сигурни за седмото си място, а в четвъртфиналите ще срещнат Академик Бултекс 99 или Берое. Два дни преди двубоя в Плевен, наставникът на тима Дарин Великов заяви следното:

 

"От вторник за първи път бяхме дванадесет човека в залата, това не ни се беше случвало отдавна. Насочили сме подготовката малко извън баскетболни неща. Иска ми се да бъдем в добро състояние към 27 април за първия мач от плейофите. Натам сме насочили усилията си. Планът за тренировъчната ни дейност е такъв, не че мачът в Плевен срещу Спартак ще бъде подценен от нас и няма да играем за победа, но в главата си имаме едно на ум, че основното е плейофният ни мач.

 

Плейофите са много различно нещо и нямат нищо общо с редовния сезон. В разстояние на няколко дни трябва да се изиграят три мача. На мен ми се е случвало в плейофите да видя всичко - как в първия мач печели единият отбор, а след един ден трябва да играеш със същия отбор и се случва точно обратното. Ние се готвим за една серия от три мача, а да изиграем три мача на ниво в продължение на три-четири дни всички трябва да са в много добро състояние. Надявам се да сме в оптимална форма за 27 април. 
Няма треньор, който да иска да играе с по-силен противник. Мисля, че според развитието на мачовете досега отборът на Академик Бултекс 99 ще завърши втори. Според мен е изключено да допуснат втора загуба в продължение на една седмица и мисля, че те ще са втори, което значи, че ще играем с тях в серията.
Смятам, че Спартак също ще мисли за плейофите и ще бъде един мач, в който и двата отбора ще опитат неща, които да използват в предстоящите срещи."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Дарин Великов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи