Любо Минчев: Разликата ни дава спокойствие


Любо Минчев: Разликата ни дава спокойствие
12-04-2017 11:00

Берое постигна страхотен резултат след първия мач от финала в SIGAL UNIQA Балканска лига. Заралии спечелиха с цели 29 точки срещу Куманово и вече гледат към титлата в турнира. Ето какво заяви след успеха наставникът Любомир Минчев:

 

"Това, което мога да кажа е, че съм доволен от голямата разлика, която направихме. Това ни дава едно по-голямо спокойствие за следващия мач. От друга страна моя е задачата да не позволя на играчите да се отпуснат, защото както ние сме направили тази разлика, така и те могат да ни я направят. Не сме си гарантирали спечелването на титлата.  

 

В началото на сезона Куманово беше много добър отбор. Липсва им един център, който напусна преди около един месец. Това неминуемо им се отразява в ротацията и на разнообразието, с което играят. Той беше, може би, най-качественият им висок играч, но премина в МЗТ Скопие. Не знам причината, поради която е станало това нещо.

 

Мога да кажа, че ние изиграхме много добър мач. Не е разликата в класата това, което показва резултата. Трябва да благодаря на Лукойл, че ни приземиха. Един хубав шамар ни зашиха преди финала, за да ни събудят и да бъдем с много повече енергия. Контролирахме нещата дори в третата част, защото имахме много отворени стрелби, взехме доста борби в нападение. В този момент просто не вкарвахме, имахме отворени стрелби, но пропускахме. Преодоляхме този спад и се стабилизирахме след това."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: SIGAL-UNIQA Балканска лига, Берое, Любомир Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи