Асен Николов: Явно ни е орисия да играем драматични мачове този сезон


Асен Николов: Явно ни е орисия да играем драматични мачове този сезон
09-04-2017 11:23

Академик Бултекс 99 измъкна поредна драма този сезон, след като победи Спартак с 1 точка с кош 1.7 секунди преди края. Ето как коментира срещата наставникът на пловдивчани Асен Николов:

 

"Явно този сезон ни е орисия да играем в драматични мачове. Радващото е, че поне съумяваме да ги спечелим. Спартак се разигра и определено доминираше под коша, след като започна да играе с трима високи. Ние нямахме реакция, Ваклинов натрупа нарушения и тяхното голямо преимущество беше именно в подкошието. Борбите са 50 срещу 22 в тяхна полза плюс 18 в атака, което прави много трудно за нас да играем нашия стил, когато не можем да овладеем топката в защита. Именно там се скъса нишката след първата част.


Спадът след силното начало е именно поради доминацията на Спартак в подкошието и многото борби, които овладяха в нападение. Така ние не можехме да организираме бърза атака и бяхме принудени да играем постепенно. Съответно се затруднихме от тяхната зонова защита, бяхме мудни, нямахме достатъчно идея и така падна разликата. Когато резултатът се изравни, стана нервно и напрегнато, и пак трябваше да решаваме мача в последните секунди.


И срещу Берое очаквам победа. Тя ни трябва, така че ще направим всичко възможно да се подготвим добре през седмицата и да зарадваме пловдивската публика."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Бултекс 99, Асен Николов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи