Любомир Минчев: Най-трудно е да сме максимално концентрирани на два фронта


Любомир Минчев: Най-трудно е да сме максимално концентрирани на два фронта
28-03-2017 20:43

Берое се класира на финал в Балканската лига, след като надигра с черногорския Теодо за втори път в полуфиналната серия. След срещата селекционерът на тима от Стара Загора Любимир Минчев не скри радостта си.

 

“Предвид резултата и това как вървеше мача, наистина победихме лесно. Днес спечелихме, но не мога да кажа, че това са максималните възможности на Теодо. Смятам, че ние играхме доста добре в защита и 100% им е повлиял факта, че в предния мач те водеха, но ние успяхме да ги обърнем, да поведем и да бием с разлика. Най-важно беше в началото на мача да бъдем максимално концентрирани и да играем максимално добре, да направим разлика в началото, за да можем да ги откажем. Това направихме и след това мача просто се доигра. В момента емоциите са положителни, но проблемът ще бъде съчетаването на мачовете в нашето първенство и финалите в Балкансаката лига. Трудно е играчите да бъдат максимално мобилизирани в една седмица. Особено след финала, когато концентрацията е максимална, след това има спад. Надявам се това да не ни попречи накрая за класирането в редовния сезон. Независимо от всичко, аз съм доволен от победата днес.”, коментира треньорът на Берое Любомир Минчев.

 

На 31 март (петък) Берое се изправя срещу Рилски спортист в мач от 24-ия кръг на НБЛ.

 

„Днес имахме пределна мобилизация и е трудно след два дни играчите отново да бъдат пределно мотивирани. Това е наш проблем, не е извинение. Това е проблем, с който ние трябва да се справим. По принцип това е доста важен мач както за нас, така и за Рилски спортист, но ще играем максимално добре. Очаквам, че може да имаме някъде издънки. Така се случи и срещу Спартак Плевен. Тази година имаме повече загуби в НБЛ, отколкото в Балканската лига. Не, че оотборите в нашето първенство са по-силни, просто има подценяване и отпускане.”, добави Минчев. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи