Дарин Великов: Трудно се отказва на Черно море


Дарин Великов: Трудно се отказва на Черно море
27-03-2017 13:10

Дарин Великов отново ще води Черно море след прекъсване от 11 години. За последно специалистът работи във Варна през 2006 година, когато напусна. Кариерата му впоследствие мина през Спартак Плевен и женския Берое Стара Загора, а сега се завръща край морето. BGbasket.com се свърза с Великов, който разказа как се е стигнало до назначението му и какво очаква от близкото бъдеще:


"На Черно море трудно се отказва. Това е клуб, който ми е дал много. Случиха се много неща в последните 2-3 дни. Започнах да разговарям с ръководството, когато разбрах, че Спас Натов напуска. Никога не съм крил, че той е един от най-близките ми хора в баскетбола. Работил съм с него и като състезател, и като треньор, така че за мен неговото напускане също беше доста изненадващо. Аз разговарях с г-н Николов, с когото сме работили преди години, с Калоян и Деян Иванови, които са в УС на клуба. Разбрах, че нещата са сериозни. За мен поканата ме изненадваща, но не мога да оставя нещата така и да откажа на Черно море. Трябваше буквално да се реши за няколко часа и не съм мислил много.


Бях на мача с Балкан и гледах момчетата. Единственото хубаво нещо е, че следващият мач е на 8 април и ще има време да видим докъде сме стигнали и какво трябва да правим.


Ще опитам да променя най-вече психологията в отбора. Вече не може да се пипа по състава. До края на първенството ни предстоят много тежки мачове, тъй като за първи път Черно море е в ситуация да има вариант да не участва в плейофи. Черно море е клуб, който в годините винаги е показвал характер и не се е предавал. Имаме много работа около психологията в мачовете, но естествено и баскетболно. Каквото зависи от мен, ще го направя.


Доста неща си казахме с Павлин Николов. В началото на сезона идеята за представителния отбор е била една, след това се е променила. На този етап основното е да спечелим оставащите ни мачове до края на редовния сезон. За плейофи е далеч да говорим, тъй като не знаем срещу кого ще играем, а и ще бъдем в ситуация да нямаме домакинско предимство. На този етап най-важното за нас е да завършим достойно първенството, както отива на Черно море. Да говорим за по-далечното бъдеще в момента е много рано."

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Дарин Великов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи