MVP на Купата Виолина Кочева: Тина е в основата на този колектив


MVP на Купата Виолина Кочева: Тина е в основата на този колектив
(сн. lap.bg)
06-03-2017 18:00

Хасково 2012 е новият носител на Купа България по баскетбол. Тимът, воден от Елена Станкова, детронира на финала миналогодишния носител на трофея Монтана 2003 и спечели за първи път от създаването на клуба преди 5 години. В основата за победата бе Виолина Кочева, която бе избрана и за най-полезен състезател на турнира. Ето какви бяха нейните думи пред BGbasket.com минути след финала:


„Изключително много съм развълнувана, дори не знам какво чувствам. Толкова са смесени чувствата ми. Краката ми са изтръпнали, а когато видях крайния резултат направо ми омекнаха. Чувството е страхотно. Хората много ни подкрепят. За мен беше много специално, защото моите родители и приятелят ми бяха тук и ме подкрепиха. Много много съм щастлива и че за влязохме в историята на Хюстън (б.а както някои наричат Хасково на шега).


Според мен силите на Купата бяха много изравнени и Монтана също бяха много добър отбор. Миналата година те спечелиха Купата с много борба. Те са един отбор, който страшно много се бори. Поздравявам и тях, защото в крайна сметка един е победител, но се бориха два отбора, които явно са заслужили да са на финал. Мисля, че ние превъзхождахме в този мач, защото вярвахме една на друга. Играхме заедно, сплотено и много се подкрепяхме. Искам да кажа, че нашите чужденки помогнаха страшно много психически. Подкрепяха ни и всички заедно успяхме да се съберем, да изиграем този мач и да спечелим Купата.


Беше ни трудно, защото в началото сменихме няколко чужденки. Аз мисля, че всичко се дължи на Ради, защото първо тя е много умен човек. Много умело знае кога да каже нещо, кога да си замълчи, кога да те подкрепи, кога да ти направи забележка и го прави по деликатен начин, така че да сплоти отбора, а не да засегне някого и да има дрязги. Мисля, че Радостина е в основата на целия този колектив, който имаме. Също така пак казвам, че попаднахме на много добри чужденки, които искат да са част от него.


Аз съм най-полезният играч, защото моите съотборнички ми подаваха и помагаха. Много съм щастлива. Дълги години играя баскетбол и никога не съм получавала такава награда. За мен тя е страшно специална, защото изиграх тези два мача пред семейството си и хората, които са стояли зад мен винаги във всякакви моменти. Щастлива и благодарна съм на моята треньорка, която много вярва в мен и ми даде шанс. Радвам се, че не я подведох и оправдах шанса и доверието, което тя ми даде.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - жени, Хасково 2012, Виолина Кочева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи