BGbasket.com представя... Юлияна Вълчева


BGbasket.com представя... Юлияна Вълчева
(сн. BGbasket.com)
16-12-2016 17:01 | Иван Вълчанов

Поредната млада баскетболистка, която е гост в рубриката ни „BGbasket.com представя...”, е Юлияна Вълчева. Родената през 1999 година състезателка е сред най-силните за девическия отбор на Черно море Одесос, който участва в женската А група. До момента през сезона тя има средно по 18.4 точки и 13.0 борби. През лятото Вълчева беше част и от националния отбор за девойки до 18 години, а ето как тя отговори на въпросите ни:

 

- Как избра баскетбола и защо се запали точно по този спорт?

- Клубната ми треньорка Маргарита Гечева тренираше отбора в училището ми. Един път, когато бях пети клас, моята съотборничка и приятелка Янина Тодорова ми каза да отида с нея на тренировка и да пробвам и че нищо няма да изгубя. Когато отидох, още от самото начало разбрах, че искам да се занимавам с това.

 

- Колко си висока?

- 184 см.

 

- В кои отбори си играла до момента?

- Играла съм само за Черно море Одесос.

 

- Кой е треньорът, от който си научила най-много до момента?

- Всички треньoри, които са работили с мен досега, са допринесли за моето развитие. Първите ми стъпки в този спорт, както и изграждането на стила ми на игра, дължа на Венцеслав и Маргарита Гечеви, които винаги са ме подкрепяли и са ми помагали. През последните 2 години много допринесе и Галина Стоянова, която ми помага да израствам като състезател и личност.

 

- Кой е най-големият ти успех?

- Един от най- големите ми успехи до този момент е шампионската ни титла в Самоков през 2014 на възраст кадетки. Надявам се, че в бъдеще ще имам още много успехи.

 

- Кой е най-добрият ти приятел, свързан с баскетбола?

- Главно момичетата от отбора ми, с които сме заедно и се подкрепяме винаги. Една от най-близките ми приятелки, за която благодаря на баскетбола, че ни запозна, е Екатерина Томова от моя отбор, а също и Преслава Колева от Балкан.

 

- Любим отбор/играч?

- Любимият ми отбор е Черно море. Много харесвам стила на игра на Барселона, а от НБА любим отбор си остава Лейкърс. Любимите ми играчи са Мая Мур, Кевин Дюрант и Коби Браянт.

 

- Гледаш ли баскетбол, кое е любимото ти първенство и защо?

- Обичам да гледам баскетбол, като главно следя европейските първенства и Евролигата, а от НБА само когато играят няколко определени отбора и успея да намеря време.

 

- По колко пъти в седмицата тренираш и по колко часа на ден?

- Тренирам 6-7 пъти в седмицата по час и половина – два.

 

- Как обикновено преминава един твой ден?

- Обикновено до обяд съм на училище, следва тренировката, след която повечето пъти оставам да работя индивидуално, а вечерта е времето за писане на домашните.

 

- Коя е любимата ти мисъл или цитат?

- If the game doesn′t put a smile on your face, you are doing it wrong./ If I complete my hardest, I can′t fail. - Maya Moore.

 

- Имаш ли любим талисман или ритуали преди игра?

- Не, нямам.

 

- Твоята мечта е...?

- Моята мечта е да продължа да се занимавам с баскетбол като завърша, защото истински обичам тази игра и искам тя да остане част от живота ми.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: BGbasket.com представя... , Юлияна Вълчева, Черно море Одесос (девойки 19)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи