ББО и БФБ подписаха договор за Аматьорския баскетбол


ББО и БФБ подписаха договор за Аматьорския баскетбол
16-09-2016 18:55

Българско Баскетболно Общество (ББО) и БФБ, в лицето на президента Георги Глушков, подписаха днес договор помежду си за сътрудничество относно стартирането на проект за Национална Баскетболна Лига за Аматьори (НБЛА), която през лятото на 2017 година да излъчи шампион на България.


Лигата ще бъде разделена на пет региона в страната, а очакванията да се включат повече от 70 отбора. Регионите ще са Западен (Рила), Северно-Централен (Мизия), Североизточен (Добруджа), Югоизточен (Загоре) и Южно-Централен (Родопи). Шампионатите ще се провеждат по специална наредба изготвена съвместно от ББО и БФБ. Градовете домакини по региони ще са съответно София (Западен), Велико Търново, Габрово и Троян (Северно-Централен), Варна, Добрич и Търговище (Североизточен), Ямбол (Югоизточен) и Пловдив (Южно-Централен).


Целта естествено е развитие на баскетбола във всички региони на страната и неговото популяризиране. Идеята на Националната Аматьорска лига е да даде шанс на всички желаещи да играят баскетбол, да могат да го правят. БФБ ще подсигурява съдии, секретари и статистици, а ББО ще се грижи за организационна част с помощта на самите аматьорски клубове. Един от плюсовете е именно възможността за повече мачове и съответно трупане на опит, както от млади съдии, така и от млади състезатели, които страдат от липсата на по-натоварен календар.


Заявки за участие в НБЛА се приемат до 1 октомври за мъже и жени на и-мейл nblaballers@gmail.com. Tелефон за допълнителна информация: 0888 89 86 96 - Данаил Милев

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББО
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи