Спортни Настилки спечели Купата на НАЛБ


Спортни Настилки спечели Купата на НАЛБ
31-07-2016 16:05

Спортни Настилки-Зуум Дизайн спечели турнира за Купата на НАЛБ. На финала тимът надигра шампионите от Брикс с 83-72 и така триумфира с първото място. По този начин пък за втора поредна година Брикс не успя да направи дубъл, след като и преди 12 месеца загуби на финал, след като бе спечелил титлата.


Спортни Настилки тръгна добре и поведе с 14 точки след първата част, като я завърши със серия от 9-0. През втората Брикс опита да се върне в мача и го направи, след като свали до 5 точки на почивката. Малко преди средата на третата част разликата падна само до точка, но Спортни Настилки отговориха веднага. Тимът поддържаше преднината си на 5-6 точки, а след 30 минути бе 9. Начало от 7-0 на последната четвърт вдигна разликата до 16 и на практика интригата приключи.


Над всички за победителите бе Борис Матраков, който завърши с 24 точки и 16 борби. С 23 точки, 9 борби и 5 асистенции се включи Георги Дангалаков, а 22 точки вкара Дамян Стоянов.


За Брикс силно с 30 точки и 8 борби се представи Петрослав Зафиров. На ниво беше и Ивайло Константинов с 20 точки, 8 борби, 6 асистенции и 4 отнети топки, а Филип Сребров вкара 19 точки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НАЛБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи