Хриси Димитров би Торо на финала в НАЛБ


Хриси Димитров би Торо на финала в НАЛБ
23-06-2016 13:57

Отборът на Брикс стана шампион на НАЛБ за втора поредна година. Тимът надигра Олд Старс с 86-74 във втория финален сблъсък и така спечелиха серията с 2-0 успеха. Сега пред Брикс стои задачата да опита да направи дубъл и с трофей от турнира за Купата, който убегна на тима преди 12 месеца.


Двата тима започнаха ударно и разменяха кошове в началото. В последните четири минути на първата част обаче Брикс завършиха със серия от 17-4 и така дръпнаха с 12 точки. Оттук до края на двубоя те поддържаха разликата, като Олд Старс намаляше на няколко пъти до 5-6 точки, но така и не успя да направи следващата крачка и да притисне съперника.


Стрелбата от тройката бе ключова за успеха на Брикс. Тимът успя в 11 от 20 опита, докато съперникът имаше 5 от 25.


Изключителен мач за победителите изигра Петрослав Зафиров, който вкара цели 38 точки, включително 5 тройки от 6 опита. 15 точки за успеха Филип Сребров, а бишвият национал Хрисимир Димитров се отчете с 14 точки, 8 борби и 8 асистенции. След двубоя Димитров бе избран и за Най-полезен играч в плейофите, като изпревари съотборника си Ивайло Константинов.


Друг бивш национал - Стефан Георгиев, пък бе най-добър за Олд Старс. Торо приключи с 24 точки и 17 борби, но неговите усилия не бяха достатъчни. Камен Атанасов пък вкара 13 точки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НАЛБ, Стефан Георгиев, Хрисимир Димитров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи