Микс си спечели промоция за първа дивизия на НАЛБ


Микс си спечели промоция за първа дивизия на НАЛБ
20-06-2016 18:04

 

Отборът на Микс стана победител във втората дивизия на НАЛБ, с което от следващия сезон ще играе в първа. На финала тимът спечели серията с Ентъртейнмънт с 2-0 успеха и така си извоюва мястото в топдивизията на лигата. Във втория двубой Микс спечели със 78-71 и така триумфира само, след като през целия сезон записа общо две загуби.


В самия мач Микс тръгна силно и поведе с 16 точки след първата част, а след това и с 19 на почивката. Ентъртейнмънт обаче не се предаде и със страхотна трета четвърт свали пасива си само до 4 точки. В последната обаче разликата се вдигна до 14 при две минути до края, но минута и половина по.късно пак бе стопена до 4. В този момент обаче Евстати Евстатиев бе фаулиран, а отделно бе отсъдено и технически нарушение на Марио Юруков от Ентъртейнмънт. Евстатиев отбеляза и трите си опита от линията, с което реши и мача.


Най-резултатен за победителите със 17 точки стана Михаил Гицов. С 16 точки се отчете Георги Георгиев, а 10 и 7 борби имаше Евстатиев.


За останалите на второ място Иван Паничерски игра силно и завърши с 22 точки и 14 борби, а Димитър Стоянов добави 20 и 11. Двамата направиха и доста грешки, като имаха съответно 8 и 7.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НАЛБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи