Левски е новият шампион за юноши (19)


Левски е новият шампион за юноши (19)
16-05-2016 17:02

Отборът на Левски е новият шампион на България за юноши (19). На финала в зала "Триадица" тимът надигра Черно море Порт Варна с резултат 96-64. "Сините" дръпнаха с малко в първата част, поддържаха преднината си и, въпреки че варненци се бореха здраво, те нямаха шанс за успех.


След размяна на точки и резултат 8-8, левскарите направиха серия от 7-0 и се откъснаха. След това разликата ту ставаше 11 точки, ту "моряците" намаляваха. Те играеха добре, но така и не успяха да изравнят. За сметка на това водени от Йордан Минчев, който имаше 25 точки само до почивката, "сините" пак дръпнаха и бяха напред с 15 след 20 минути игра. През второто полувреме Левски контролираше двубоя и стигна и до +22 в третата част. В началото на последната обаче варненци заиграха силно и свалиха до само 9 с кош на Мартин Стефанов. "Сините" обаче отговориха с 5 поредни и така спряха щурма на съперника, след което и затвориха мача.

 

Над всички за победата бе Йордан Минчев, който завърши с 40 точки, 9 борби и 4 отнети топки. Спас Николов приключи с 13 точки и 6 борби, а 11 точки имаше Николай Русимов.

 

За варненци 20 точки, 8 борби, но и 7 грешки имаше Мартин Коцев, а Цветомир Куртев се отчете със 17 точки и 6 грешки. Именно грешките оказаха сериозно влияние върху резултата, като "моряците" имаха с 12 в повече.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ (19) - ЧЕРНО МОРЕ (19)

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (U19)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (U19)


ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (U19)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши (19)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи