Време е за плейофите в НАЛБ


Време е за плейофите в НАЛБ
Микс и Гуми-Нет зарадваха феновете по трибуните
30-03-2016 17:03

През уикенда завърши редовният сезон на двете дивизия в НАЛБ. След редица интересни и оспорвани двубои, 32-та тима вече са готови за най-важните битки.

Победител в редовния сезон на първа дивизия безапелационно стана Брикс. Воденият от Ивайло Константинов и Хрисимир Димитров отбор записа само една загуба от 22 мача и водеше уверено през цялото време. Второто място зае Олд Старс 22 на Стефан Георгиев, а трети са Хелга. Всичките 12 отбора от първа дивизия ще участват в плейофите, като в първия кръг първите четири от класирането почиват. Във всяка плейофна серия се играе до две победи.

Късно в неделя вечер с дербито между Гуми-Нет и Микс завърши и редовният сезон във втората дивизия. В него двата отбора си оспорваха първото място, а Микс спечели един много интересен и вълнуващ двубой с 66-59. Така и двата отбора завършиха с баланс 18-1, но Микс спечелиха директния сблъсък и затова са на първото място.

Първата част бе по-добра за Гуми-Нет, но във втората Микс се възползваха от грешки на съперника и се откъснаха. В третата част преднината им дори стигна до 18 точки, но Гуми-Нет започна да намалява. Разликата падна до само 2 точки, но след това Микс отговори с кош и фаул и до края удържа успеха.

Най-резултатен за победителите стана Евстати Евстатиев с 24 точки, а Любомир Недков имаше 10 и 8 борби. За Гуми-Нет с 22 точки и 9 борби приключи Мартин Димов, а 11 точки и 21 борби имаше Станислав Иванов.

Всички 20 отбора от втора дивизия ще участват в плейофите, като в първия кръг ще се включат само тези между 13 и 20 място. Победителите продължават към осминафиналите и така до финала на плейофите. Първият отбор ще се класира директно за първа дивизия, докато следващите три ще играят баражи с деветия, десетия и единадесетия от първа дизивия за място в нея.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НАЛБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи