Любомир Минчев с договор за четири години


Любомир Минчев с договор за четири години
16-03-2016 13:43

Договорът на новия селекционер на мъжкия национален отбор на България Любомир Минчев ще бъде за срок от 4 години. Това обяви днес на първата пресконференция след назначаването му президентът на БФБ Георги Глушков. Този период обхваща два цикъла – Евробаскет 2017 и Световното през 2019 година.

 

Ето какво още заяви той:

 

„След отказа на Шарон Друкер беше обсъдена кандидатурата на Любомир Минчев. Процедурата предвиждаше да говоря с него след одобрение от УС, ние проведохме няколко  разговори, в които се разбрахме за основните неща. Стигнахме до там, че аз ги уведомих и не получих никакви забележки от тях. На база това утвърдих Любомир Минчев като национален селекционер.


Отначало кандидатурите бяха две. Тогава никой не каза лоша дума за Любомир Минчев. Всички без изключение казаха добри думи, дори и поканени гости, които бяха без право на глас. Говорехме повече от час и имаше изказване, че това е бъдещето на нашия баскетбол, на българските треньори и трябва да работим за тях. За това след ситуацията аз нямам отказ за разговори с Любомир Минчев. Нямам забележки от нито един от членовете на УС."

 

Очаквайте още подробности на BGbasket.com от прескоференцията.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Любомир Минчев, България - мъже, Георги Глушков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи