БФБ излъчи шампион на София за аматьори


БФБ излъчи шампион на София за аматьори
06-06-2015 17:56

Отборът на Найки стана шампион на град София за 2015 г. след драматична победа над НСА с 62-60. Двата отбора изиграха много оспорван мач пълен с обрати през цялото и времетране. В третат част отборът на Найки успя да натрупа аванс от 12 точки, но въпреки всичко НСА бяха много близо до успех след като успяха да изравнят в последната минута. 15 секунди преди края Найки поведоха с две точки и в ответната атака, НСА не успяха да вкарат при стрелба със сирената, след като топката обиколи два пъти ринга, но не пожела да влезе в коша.

 

По този начин отборът на Найки стана първия шампион на БФБ за град София. На второ място се класира отборът на НСА, на трето отборът на Своге, който победи в директния двубой отборът на Локомотив с 99-83.

 

Първите три отбора продължават в битката за определяне на национален шампион за аматьори на БФБ, заедно с отбора на Пловдив.

 

При жените борбата продължава, като отборите на Балкан лейдис и Шаркс са все още без загуба и ще решат в директен двубой шампиона за 2015 г. Балкан лейдис победиха Фриски с 66-52, а Шаркс успяха да се наложат с 96-60 над Флай болърс.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи