Баскетболен маратон и K1X 3x3 на празника на спорта в София


Баскетболен маратон и K1X 3x3 на празника на спорта в София
21-05-2015 16:09

 

Уикендът около Деня на славянската писменост ще е наситен с много емоции за всички фенове на баскетбола. Започват финалите в НБЛ, финалите в конференциите на NBA са в разгара си, а в София се готви стрийтбол, какъвто не е имало от години.
На 23 и 24 май на паркинга зад стадион „Васил Левски“ ще си направят среща едни от най-добрите баскетболисти във формат 3х3 от всички възрасти. В събота от 10.00 започва надпреварата в груповата фаза при подрастващите, като всички клубове от София ще изпратят свои възпитаници във възрастовите групи до 12, до 14 и до 19 години при юношите и девойките. Проведеният шампионат ще има статут на Градско първенство на столицата и се организира съвместно с Българска Федерация Баскетбол. Очакват се над 70 отбора в различните набори от баскетболните школи в София да премерят сили за втори път тази година в турнир по тройки.  
В неделя ще бъде кулминацията на празника, който Столична община организира пилотно по случай избора на София за Европейски град на спорта през 2018. Към баскетбола ще се присъединят демонстрации и състезания по още 6 вида спорт: скейт, блейд, BMX, колоездене, катерене и лека атлетика.
На 24 ще се играят финалните фази на турнирите при подрастващите, през целия ден ще има и три коша, на които ще се проведат турнири със свободно записване за момичета и момчета до 14 и до 17 години. 
Черешката на тортата в неделя разбира се ще бъде турнирът за мъже над 18, който ще бъде и първото събитие от веригата на Столичната 3х3 лига за това лято. Неговото начало ще бъде дадено в 14.00. Очаква се да се включат всички най-добри състезатели от миналата година, както и свежи попълнения от аматьорската лига. Всички участници, разбира се, ще се печелят точки за световната ранглиста по 3х3 баскетбол www.3x3planet.com и ще направят първа стъпка към квалификация за FIBA 3x3 World Tour 2015.
Турнирът отново се организира с безрезервната подкрепа на магазин Foot Court и K1X, които предоставят награден фонд от 400лв. за победителя и ваучер на стойност още 500лв. Разбира се ще има хубава музика, игри с публиката и гарантирано качествен баскетбол. Ако сте в София този уикенд не пропускайте баскетболния празник!
Записването за Градското първенство по 3х3 вече завърши, за отворените турнири при подрастващите ще се извършва от 9:00 на 24 май. 
За да се запознаете с условията и да се запишете за участие на K1X 3х3, посетете http://www.3x3planet.com/en/event/details/TMZ15FICQIEHQBUL
Или Facebook страницата на събитието: www.facebook.com/sofia3x3

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: 3х3
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи