10 неща, които не знаем за... Данаил Христов


10 неща, които не знаем за... Данаил Христов
11-09-2014 19:02

BGbasket.com продължава рубриката, озаглавена "10 неща, които не знаем за..." . В нея всеки път ни гостуват родни състезатели и състезателки, които отговарят на въпроси, които не са пряко свързани с баскетбола.

 

Тази седмица наш гост е най-новото попълнение на Спартак Плевен – Данаил Христов. Това ще бъде първият сезон за 24-годишният баскетболист в Националната баскетболна лига, но зад гърба си той вече е натрупал доста опит. Миналата година Данаил Христов бе част от вицешампиона в А-група - Чавдар Троян, а състезателят бе един от топ-реализаторите в първенството като почти всеки кръг завършваше с дабъл-дабъл, записвайки средно по 15.0 точки и 10.8 борби на мач. Това лято 195-сантиметровият състезател взе участие в Международния турнир на ФИБА 3х3 в Букурещ, след като спечели турнира в България на K1X 3х3 Basketball Finals. До момента в кариерата си 24-годишният състезател от Правец е носил екипите на Балкан Ботевград, Академик София, НСА и Академик Благоевград.


1. Първото нещо, което правиш сутрин, когато се събудиш?

“Първото нещо, което правя сутрин, когато се събудя, е да погледна часовника и да видя дали имам още 5 минути,за да поспя.”

 

2. Любим цитат?

“Волята е онова нещо, което те кара да продължаваш, дори когато всичко останало ти казва, че си победен. Волята те прави неуязвим!”

 

3. Кога и как се роди прякорът ти “Калитката” ?

“Хахах, много интересен въпрос! Това беше много отдавна, може би, когато бях на 8-9 години. Играхме футбол с приятели и доколкото си спомням вкарах супер „калитарски”  гол и от тогава всички започнаха да ме наричат по този начин, т.е това означава,че сам късметлия.”

 

4. Коя е най-забавната ти случка на терена?

“ Случи се , когато бях по-малък. Бях си купил кецове, които явно са ми били малко по-големи, играехме баскетбол и по едно време кецът ми падна и остана на терена, аз обаче продължих да играя бос с единия крак. Беше много смешно, защото спряха играта и започнаха да питат от къде се е взел този кец и на кой е. На мен ми стана малко неудобно, но в същото време и много забавно.

 

5. Любима марка и модел кецове?

“По принцип като марка харесвам Jordan и Nike , а любим модел ми е Nikе HyperDunk.”

 

6. Любимото ти ястие?

“Много обичам пиле с пъпжени картофи и мусака.“

 

7. Любимият ти филм?

“Много ми харесва филма Warrior."


8. Любим стил музика или любима песен?

“По принцип слушам всякаква музика, нямам определени предпочитания. “


9. Любимо място за почивка?

“Най-добре си почивам и се чувствам много добре на село при баба и дядо. Това е така може би, защото съм израснал там и при всяка възможност, когато съм натоварен отивам там. ”

 

10. Довърши изречението: Извън терена Данаил Христов “ е един обикновен човек.”

 __________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: 10 неща, които не знаем за..., Данаил Христов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи