Не обвинявайте организатора на звездния мач! Учете се!


Не обвинявайте организатора на звездния мач! Учете се!
Фокусът на мача трябва да е върху звездите от НБЛ (сн. Sportsimages.bg)
26-04-2013 11:42 | Тодор Димитров

Днес в България трябваше да бъде баскетболен ден

 

Днес в България трябваше да бъде баскетболен ден! Днес баскетболният свят трябваше да говори за България! В София трябваше да дойдат шампиони! Шампиони като Алън Айвърсън, Хорас Грант, Денис Родман, Мъгси Богс, Джейсън Уилямс, както и единствената българка с шампионски пръстен на WNBA Полина Цекова. Трябваше или поне така твърдеше Организатора на събитието. Показваше някакви договори. Говореше убедително в пресконференциите. До него заставаха истински баскетболни лица. Дори обвиняваше хората, които казваха истината – в случая сайт номер едно за баскетбол у нас BGbasket.com.

 

Въпреки, че през годините се наслушахме на лъжите му за момент и на мен ми се стори, че този път нещата са истински. Много ми се искаше БАСКЕТБОЛЪТ ни отново да не става за смях заради някакви болни амбиции на Организатора. УВИ! И този път това е било прах в очите на истинските фенове. Едва ли е имало преговори! Едва ли е имало договори! В нормалния свят, откъдето трябваше да дойдат споменатите звезди, когато има договор той се изпълнява. Или пък ако случайно е имало някакви преговори то отдавна се е знаело, че условията са неизпълними от българска страна и са прекратени отдавна, а не два дни преди събитието, когато вече бе съобщено официално, че този път дори креслото на Родман край терена ще остане празно.

 

Баскетболните фенове бяха направени на маймуни в последните два месеца покрай събитието, което междудругото бе преместено с близо 30 дни по неясни причини - ще дойде този, ще дойде онзи, ще бъде на тази дата, не на другата. И всичко това заради егото на една особа. Тя и до днес не разбира, че Мачът на звездите е за родните звезди и фокусът трябва да е върху тях, а не върху чужди такива или пък върху Организатора.

 

Мнозина може би се питат какво е това заглавие на коментара? Защо да не го обвиняваме, след като това не е инцидент с него, а рецидив. Още преди няколко години бе анонсирано, че Мъгси Богс ще дойде на този мач, когато домакин бе Варна. Естествено 160-сантиметровият бивш баскетболист, който е най-ниският състезател, участвал някога в най-силното първенство на света, вероятно не е и чувал за Организатора. Преди 12 месеца пък вместо детски камп и участие в срещата Денис Родман запиваше в баровете и забиваше българските момичета. Тогава освен феновете и децата бяха излъгани и двама от най-перспективните ни млади треньори, които уж да асистират на Родман в споменатите занимания с малчуганите.

 

Хора, не го обвинявайте, а се УЧЕТЕ! Изглежда, в днешното общество на лъжи и демагогия, такива трябва да са хората, за да успяват. Такива трябва да сме, след като на Организатора продължават да му вярват - и ръководители, и треньори, и състезатели, и фенове, и потенциални рекламодатели... За съжаление действителността в милата ни родина е такава – ЛЪЖИ, ЛЪЖИ и пак ЛЪЖИ. За мое огромно съжаление и в любимия ми спорт май подобни са вече нещата. Болката ми е голяма и не от това, че няма да видя на живо в София споменатите НБА ексзвезди, а от това, че всички негативи оттук нататък са за баскетбола. Дано обаче ръководните фактори в него да са се поучили и най-после да са разбрали, че Мача на звездите в България е за самите играчи от родното първенство. И догодина фокусът да изцяло върху тях. Тази вечер пък елате в Арена Армеец да ги подкрепите! Елате още в 17.30 ч., за да гледате част от младите ни таланти във финала на Младежката лига. А Организатора – колкото се може по-далеч от любимия ни БАСКЕТБОЛ!


Тагове: Мач на звездите
Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи