Регламентът на ФИБА Европа на Евро 2012 в Струмица не е добър


Регламентът на ФИБА Европа на Евро 2012 в Струмица не е добър
(сн. fibaeurope.com)
03-08-2012 14:59

За полуфиналите се класираха отбори с един мач по-малко от отпадналите

 

Регламентът на ФИБА Европа за провеждането на Европейското първенство за дивизия В в Струмица не е добър. Преди да обясня за какво точно става дума искам да кажа, че това е лично мое мнение, след като гледах мачовете тук и не ангажирам никого.

 

Предварително участващите отбори бяха разпределени в четири групи – две по четири тима, и две по пет. В следващия етап първите два тима от всяка група влязоха в топ 8, като бяха разпределени в нови две групи със зачитане на резултатите от предварителните групи. Точно според мен тук бе гафът на европейската централа. Според мен трябваше да бъдат в един поток отборите, които играха по четири мача преди това (с други думи групите, където бяха по пет тима (Bи D), а не така както бе сега в четвъртфиналния етап се събраха отборите от А (четири отбора в предварителния етап) и В (пет), а в другия поток бяха С (четири) и D (пет). Жегите в Струмица, когато се играха двубоите от предварителния етап бяха големи – температурите не падаха под 36-37 градуса, а понякога живакът стигаше и до 42, както бе и в неделя на 29 август, когато България игра срещу Финландия. Като добавим към това, че в залите има числом и словом по два малки стационарни климатика, които не вършат никаква работа, можете да си представите при какви нечовешки условия играеха 18-годишните момичета. Това без съмнение изцеждаше техните сили и един мач независимо срещу какъв съперник е, е от значение, което се потвърди и в следващата фаза на турнира.


За полуфиналите се класираха по два отбора от групите, където бяха по четири тима – Португалия и Унгария (група А) и Беларус и Англия (С) за сметка на България и Дания (В) и Германия, и Литва (D). Някои може да се опита да ме опровергае, че е просто съвпадение и отпадналите тимове са по-слаби от споменатите. Като пряк свидетел на двубоите имам пълното основание да твърдя, че умората бе един от основните фактори за пораженията във втория етап на България, Дания, Германия и Литва.


Затова, когато ФИБА Европа прави регламента за даден шампионат трябва да се съобрази и къде, и при какви условия ще се играе той. Друг е въпросът и, че организацията за шампионата в Струмица е на светлинни години от тази на Евро 2012 за младежи до 20 г. в София. Например: част от тренировките на отборите се провеждат в училищни салони. Съблекалните са в окаяно състояние. Няма специални отредени места за журналистите, които трябва да поставят компютрите на краката си, ако случайно все пак успеят да хванат интернет. И още, и още ненормални неща за провеждането на едно европейско първенство.


Тагове: ЕП за девойки
Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи