Аз подкрепям Спешъл Олимпикс


Аз подкрепям Спешъл Олимпикс
Хаджисотиров, Христозов и Ценов (снимка: gong.bg)
25-11-2007 14:07

Аз подкрепям Спешъл Олимпикс”. Мотото на кампанията подета от баскетболната ни федерация по инициатива на Европейската централа. Символът на сътрудничеството със Спешъл Олимпикс България.
„Аз подкрепям Спешъл Олимпикс”. Думите изписани върху зелените ленти, които феновете видяха да носят баскетболистите в родния шампионат в петък вечер. Думи, за които е по-важно да останат не върху парчето плат, което демнстрира тази обвързаност, а в сърцата на хората. Тези на терена в зала „Триадица” и тези на зрителите в залата.
Защото, ако дори само някои от присъстващите са се трогнали от гледката как шампионът на България от Световните игри на Спешъл Олимпикс в Шанхай - Храбър Натов хвърля първата топка, то значи кампанията действа. Даже не - „трогнали”. Това не е точната дума или желаната реакция. Думата е просто - „удоволствие”, че спорт като баскетбола, няма да е табу за атлетите на организацията.
Че спортът е удоволствие, това го знаем всички. Начин на живот. По-добър при това.
Дано хубавите мигове от петъчната вечер да не останат рядкост. Дано хората от баскетболната ни федерация не пестят усилия и енергия да продължат започнатото заедно с представителите на Спешъл Олимпикс България. „Пътека се прави камък по камък”, каза преди няколко дни националният директор на организацията на хората с интелектуални затруднения у нас Христо Христозов.
Първият камък бе положен.
Първият камък от пътеката - баскетболът да продължи да радва и да помага на все повече хора.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи