Янис сред знаменосците на Гърция в Париж


Янис сред знаменосците на Гърция в Париж
(сн. fiba)
10-07-2024 13:55 | BGbasket.com

Янис Андетокумбо получи огромна чест. Лидерът на Милуоки Бъкс бе избран от Гръцкия олимпийски комитет да бъде сред знаменосците по време на откриването на Олимпийските игри в Париж. Тежкото крило и лекоатлетката Антигони Дрисбиоти ще бъдат водачи на гръцката делегация на 26 юли, когато ще се състои откриващият ден.

 

 

 

Гъркът с нигерийски корени облече екипа на „елините“ след година пауза. Това се случи по време на олимпийските квалификации в Пирея, където южните ни съседи ликуваха с първо място и си гарантираха виза за най-големия спортен форум след 16-годишна пауза.

 

29-годишният играч бе сред главните причини за олимпийската виза на гърците във френската столица. 211-сантиметровият гигант се отличи със средни показатели от 22.7 точки, 4.7 борби и 2.3 асистенции за 3 мача на гръцка земя.

 

За Андетокумбо това ще бъде първо участие с екипа на елините на олимпиада. Селекцията на Василис Спанулис попадна в група А, която се очертава като най-тежката, тъй като място в нея намериха още Канада, Испания и Австралия.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж 2024, Янис Андетокумбо, Гърция
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи