Васил Христов: Целта пред нас е Дивизия А


Васил Христов: Целта пред нас е Дивизия А
(сн. fiba)
10-07-2024 10:45 | Веселин Михайлов

За националния отбор на България за младежи до 20-годишна възраст предстои участие на европейското първенство в Питещ, Дивизия Б. Шампионатът на Стария континент ще се състои от 12 до 21 юли, а българите са в група D, където ще спорят с Грузия, Румъния, Естония и Албания.

 

Селекционерът Васил Христов заяви, че целта пред младите „лъвове“ е промоция в Дивизия A. Пред BGbasket.com младият специалист, който през следващия сезон ще продължи да бъде начело на Балкан, говори още за подготовката на младежкия тим и за съперниците в групата.

 

- Завършихте подготовката с четири победи и две равенства. Доволен ли сте от резултатите?

 

-Контролните срещи бяха полезни. Срещнахме различни като стил отбори, което ни позволи да видим как реагира тимът ни в различни ситуации.

 

- Казват, че един подготвителен период никога не стига за треньорите. Все пак успяхте ли да свършите всичко, което бяхте планували заедно със своя щаб?

 

- Времето за подготовка не е много, но то е сходно при всички отбори. Имаме опитни играчи, които са свикнали да се адаптират към ситуацията.

 

- Този път подготовката на тима се проведе в Самоков, Ботевград и Русе, като изиграхте по две контроли във всеки град. Смятате ли, че това ще допринесе за по-добро представяне по време на европейското?

 

- Лагерите преминаха нормално. Благодарни сме за отношението към нашия отбор и в трите града.

 

-Успяхте ли да разучите достатъчно съперниците в групата?

 

- Имаме информация за съперниците ни. Най-важното обаче е нашето собствено представяне.

 

- Миналата година тройна въртележка във втората фаза лиши отбора от това да се класира за директните елиминации. Може ли това да послужи за допълнителна мотивация за предстоящия шампионат?

 

- Не е редно да сравняваме отбора от миналата година и тази, тъй като наборите и голяма част от състезателите са различни. Важното е да играем за победа във всеки двубой и да се научим да печелим в най-трудните моменти.

 

- Има ли шанс този отбор да се бори за промоция в Дивизия А?

 

- Това е целта пред нас.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U20 младежи, Васил Христов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи