Еврокъп в Самоков - Апоел от Тел Авив и Йерусалим ще домакинстват в България


Еврокъп в Самоков - Апоел от Тел Авив и Йерусалим ще домакинстват в България
10-07-2024 16:05 | BGbasket.com

Самоков ще гледа елитен европейски баскетбол през целия сезон!

 

Градът ще е домакин на мачовете на израелските отбори Апоел Шломо Тел Авив и Апоел Банк Яхав Йерусалим за мачовете им от втория по сила европейски клубен турнир Еврокъп за сезон 2024-25.

 

След повече от месец разговори между Апоел Шломо Тел Авив и Апоел Банк Яхав Йерусалим, които са възпрепятствани да играят международните си домакински срещи от Еврокъп у дома в Израел поради продължаващия военен конфликт в страната, ръководството на Балканска Лига, ръководството на  Еврокъп и със съдействието на Община Самоков и БК Рилски Спортист, на официалния жребий в Барселона бе официално обявено, че новият „дом“ за сезона и на двата отбора от Израел ще бъде гр. Самоков и Арена Самоков.

 

Осъществяването на това става с подкрепата на г-н Георги Глушков – служебен министър на Младежта и Спорта, кмета на гр. Самоков д-р инж. Ангел Джоргов и президента на БК Рилски Спортист инж. Петър Георгиев, които в спортсменски, а и чисто човешки дух, нито за миг не се поколебаха да асистират и помогнат в подсигуряването на необходимите изисквания, за да бъде одобрен град Самоков, чиито баскетболни фенове ще имат невероятната привилегия да се наслаждават на баскетбол от най-високо ниво цял сезон.

 

Цялата организация на мачовете от А до Я, както от страна на Апоел Шломо Тел Авив и Апоел Банк Яхав Йерусалим, така и от страна Еврокъп, лично от главния директора на състезанието Диего Жулиен, за да бъдат спазени всички техни правила, изисквания, мерки за сигурност и т.н. е поверена на Балканската Лига.

 

Сезонът в Еврокъп започва на 24.09.2024 г., а отборите са разделени на 2 групи по 10 във формат лига, което означава по минимум 9 домакинства на отбор във фаза редовен сезон, като израелците ще домакинстват в Арена Самоков на седмичен ротационен принцип.

 

А ето и кои ще са съперниците им в груповата фаза:

 

  • Апоел Шломо Тел Авив е в група с: Гран Канария, Ховентут Бадалона, Ратиофарм Улм, Будучност, Бешикташ, Бахчешехир, Улвс, Тренто и Трефъл Сопот
  • Апоел Банк Яхав Йерусалим е в група с: Валенсия, Бурж-ен-Берс, Тюрк Телеком, Умана Райер Венеция, Арис, Лиаткабелис , Цедевита Олимпиа Любляна, Хамбург Тауърс и Клуж-Напока

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж, Бурж-ен-Берс, Еврокъп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи