Везенков с награда за социална отговорност в Евролигата


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. facebook.com/olympiacosbc)

16-09-2023 09:47 | BGbasket.com

Престоят на Александър Везенков в Евролигата продължава да му носи отличия, макар и вече той да не е част от турнира. Българинът бе удостоен с наградата посланик на One Team, а призовете на победителите в отделните категории бяха обявени на церемония в Барселона, Испания.

 

One Team (в превод Един отбор) е програма за социална отговорност, която продължава вече 11 години. Чрез своите инициативи всеки тим в Евролигата и Еврокъп използва силата на баскетбола, за да направи разлика в своите местни общности.

 

Миналия сезон много от отборите в двата турнира издигнаха своите програми за One Team на друго ниво, като всички клубове се стремят да се справят по-добре от година на година. Александър Везенков и неговият съотборник Костас Папаниколау работиха с деца с интелектуални затруднения, като се включиха и в редица други събития.

 

Голяма ангажираност на Везенков в сесиите, в които проявяваше интерес и любопитство към проблемите на децата, заедно с неговия ентусиазъм и енергия във всички дейности, с които се занимаваше, оказаха голямо влияние върху положителното развитие на участниците през цялата година.

28-годишният играч също направи всичко по силите си, за да помогне, когато беше възможно, като например да попита какво може да направи, за да подпомогне усилията на Олимпиакос за One Team за получаване на дарения по Коледа. Нещо повече, той даде всичко от себе си, за да обясни програмата One Team на своите съотборници и изигра роля в уреждането на посещенията им в сесиите.

 

Победител при отборите в т.нар златна програма на One Team стана Олимпия Милано, Олимпиакос – в сребърната, а Барселона – в бронзовата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига, Александър Везенков
Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи