Везенков: Следвам съвета на баща ми - да не се променям, да уважавам всички и да работя здраво


01-09-2023 00:55 | BGbasket.com

Александър Везенков бе представен официално и взе номер 7 в Сакраменто Кингс.

 

Звездите на Сакраменто, водени от ДеАрън Фокс, както и майката и бащата на Александър Везенков бяха на пресконференцията, на която генералният мениджър на "кралете" Монти МакНеър запозна медиите, отразяващи тима, с българския национал.

 

Везенков впечатли всички с отличния си английски, а накрая получи въпрос и на испански език, който също научи по време на престоя си в Барселона.

 

НБА бе мечта за мен, всяко дете, което играе баскетбол в Европа, мечтае за НБА, сподели Везенков.

 

Ето и още от думите му:

 

"Много е важно за мен, радвам се много, вълнувам се, беше наистина важно решение. Благодаря на клуба, защото те през целия минал сезон ме следваха и идваха, много пъти, за да ми покажат, че ме искат. Радвам се, че идвам в отбор с дух на победители. Ще се радвам да помогна с каквото теньорът иска от мен, за да помогна на отбора да продължи да печели.

 

Когато всичко това стартира през ноември, не очкавах, че почти всеки от клуба ще ме посети в Гърция. Но така те показаха, че ме искат наистина, това определено се отрази на решението ми, защото то бе наистина важно. Те ми показаха, че ме искат и трябва да съм част от Сакраменто.

Обичам да побеждавам. В крайна сметка затова играем, да се наслажадаваме и да печелим. Миналия сезон Кингс играеше страхотно, не съм гледал всеки мач, но гледах много, и това, че играят страхотно, помогна на решението ми.

 

Претеглих позитивите и негативните, и видях тук светло бъдеще за мен и шанс да съм полезен на отбора, така разбрах, е това е мястото за мен.

 

Семейството, приятелите ми, приятелката ми ми помогнаха в това ршешне, и както казах, тук всеки в клуба ми помага с всичко. Тук съм от няколко дни, но усещам, че вече имам цяло ново семейство.

 

Гледах няколко мача от миналия сезон и смятам, че треньорът ще прецени това как да намери място за мен в състава. Не сме тренирали заедно с отбора още, но очаквам тренировъчния лагер и първите мачове. Радвам се радвам от възможността. Виждам тази възможност, затова съм тук, за да я използвам, и да помогна на отбора.

 

Скоростта, на която играят е голяма, съперниците не можеха да следват. Това бе първото, което ме привлече. Движението на топката също не е точно типично за НБА. Сакраменто играеше в стил, който аз харесвам да гледам.

 

Невероятно е да съм тук, с техните визитки, аз съм ги гледал само по телевизията, сигурен съм, е мога да помогна на отбора да изпълнява целите си и да печели.

 

Съвсем различна игра е тази тук, и онази в Евролигата. Но треньорът и съотборниците ще ми помогнат. Но е баскетбол 5 на 5, аз мога да се впиша в отбора. Тук съм за това, да работя, да тренирм, и да помагам.

 

Ще правя това, което и досега и ще се опитвам да се подобрявам. Трябва да се приспособя бързо, но тук всички много ще ми помагат. Готов съм

за това.

 

Говорих със сътборниците си в Олимпиакос, но това бе решение, което трябваше да взема сам, със семейството си, защото всеки играч има различни приоритети. Обсъждахме го, но това бе решение, което трябваше да намеря сам.

 

Само от няколко дни съм тук, не съм видял много, но да, пътувал съм доста. Ще се приспособя бързо.

 

Аз съм на 28 години, имам опита. Да, в НБА е различно, но тябва да се подготвя и психически, и физически, винаги новите неща са трудни, ще има и нерви, разбира се, например преди първия мач, но с времето ще се чувствам се все по-добре.

 

Баща ми ми дава много съвети, но един, който през целия ми живот съм следвал е да не се променям, да съм същия човек, през всичи етапи от кариерата си, да имам уважение към всички и да работя здраво.

 

Ходил съм в международно училище, аз бях пред трансфер в колеж в Ксейвиър, но в последния момент се отказах и останах при професионалистите. Затова говоря толкова добре може би.

 

Направил съм си скаутинга за съотборниците ми, знам, че трябва да се приспособя бързо.

 

Всеки ден искам да ставам по-добър, някои от нещата стават по-бързо, други по-бавно, просто трябва да работя здраво."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков
Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи