Тестове за всички 12, 14 и 16-годишни баскетболисти за всички клубове в България в следващия месец


Тестове за всички 12, 14 и 16-годишни баскетболисти за всички клубове в България в следващия месец
(сн. БФБ)
26-12-2022 13:11 | basketball.bg

Тестове за всички 12, 14 и 16-годишни баскетболисти ще направят всички клубове в България до края на януари. Повторно специализирано тестиране ще бъде направено за всички играчи 10 дни преди всеки Финален турнир от Държавните Първенства на България за тези възрастови групи.

Тестирането е задължително, като треньори които нямат два направени теста на отборите няма да могат да картотекират отборите си за следващата състезателна година.

Резултатите от готовите тестове трябва да се изпратят на e-mail klechkov@basketball.bg, супервайзор на тестирането ще е Изпълнителният директор на БФБаскетбол Филип Виденов.

Тестирането е част от приетата от БФБаскетбол нова система за „Контрол и оценка на физическото развитие и специфичната работоспособност на подрастващи баскетболисти и баскетболисти до 12 г., до 14 г. и до 16 г.“ През 2022 г. бяха проведени три лекции за разясняване на системата - в Ямбол, Русе и София.

Спортно-педагогическите тестове бяха демонстрирани от екипа на БФБаскетбол и доц. Мариана Борукова, доктор на науките във факултет "Педагогика", Катедра Баскетбол, волейбол, хандбал на НСА „Васил Левски“.

С помощта на разработената Комплексна система, ще се предостави възможност на треньорите за нов подход при подбора и селекцията на млади играчи, както и за по-ефективно управление на учебно-тренировъчния процес. Към системата е създадена и Нормативна база, която позволява оценяването на резултатите от тестовете за специфична работоспособност на подрастващи момичета и момчета във възрастов аспект и осигурява богата информация за състоянието им.

Именно бившата националка Борукова ще прави качествен анализ на подадените от треньорите тестове.

ТЕСТОВА БАТЕРИЯ

БЛАНКА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи